SRPSKA LISTA POBEDILA u sve četiri opštine na severu Kosova

SRPSKA LISTA POBEDILA u sve četiri opštine na severu Kosova


Đurić: Napravite bedem nastojanjima Prištine da zauzme sever Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je ovo dan odluke za Kosovsku Mitrovicu, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Kandidat Srpske liste Goran Rakic (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/EV)

Kandidat Srpske liste Goran Rakic (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/EV)

“Svi oni kojima je na srcu i Kopaonik i Banjska i naš sever KiM, svi oni koji žele da sačuvamo srpski karakter treba da znaju da izlaskom na izbore prave bedem u odnosu na nastojanja onih koji bi želeli da zauzmu Kosovo i Metohiju i da zauzmu sever KiM”, rekao je Đurić ističući da samo slogom, izlaskom i podrškom Srpskoj listi, koja je organska veza institucija na severu KiM sa državom Srbijom, može da se  ostvari taj cilj.

Inače, Đuriću nije odobrena poseta pokrajini na dan izbora, jer kako objašnjavaju u Prištini, njegov zahtev nije u skladu sa kriterijumima Briselskog sporazuma.

Tači: Čestitke na mirnoj kampanji

Predsednik Kosova Hašim Tači raspisao je vanredne izbore na severu Kosova za 19. maj pošto su srpski gradonačelnici dali ostavke na svoje funkcije 27. novembra prošle godine zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH, kao i zbog pokušaja hapšenja potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.

Tači je danas na svom Fejsbuk profilu pohvalio političke subjekte i građane na mirnoj kampanji i poželeo regularan izborni proces. Poručuje da je Kosovo izgradilo tradiciju uspešnih izbora, kao i da se oni održavaju “u skladu sa zakonima Kosova i služe za što bolju integraciju svih zajednica u kosovske institucije”.

“Kandidatima za gradonačelnike čestitam i pozivam ih da nastave da rade na poboljšanju života građana u njihovim opštinama”, naveo je Tači.

Glasanje samo sa kosovskim ličnim kartama

Portal KoSSev, pozivajući se na pisanje Indeksonline, prenosi izjave predsedavajuće Centralne izborne komisije Valjdete Daka, koja je na konferenciji za novinare saopštila da je glasanje moguće samo sa kosovskim ličnim kartama.

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV)

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV)

Prema navodima ovog portala, ovo su treći kosovki izbori u severnim opštinama, ali prvi na kojima ne može da se glasa sa srpskim dokumentima. Iako je juče “Demokratija na delu”, koalicija nevladinih organizacija koja posmatra izbore, saopštila da će biti dozvoljeno glasanje sa srpskim ličnim kartana, danas nisu želeli to da komentarišu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar