“J… SRBE STOKO” U ĐENOVIĆIMA Lokalne vlasti: To nije naš stav

“J… SRBE STOKO” U ĐENOVIĆIMA Lokalne vlasti: To nije naš stav

Foto: Facebook


Na Vojvodića molu u Đenovićima u Crnoj Gori nepoznata lica crvenim sprejom su ispisala pogrdne reči “J… Srbe stoko”. Odmah je usledila reakcija meštana i lokalne vlasti, pa su grafiti uklonjeni.

“Natpisi poput ovoga i uopšte oni koji na bilo koji način vređaju nekoga ne odražavaju mišljenje stanovnika i odraz su primitivizma onih koji žele da izazovu pažnju u mestu koje ima slobodarsku tradiciju, u kojem nikada nije bilo primera nacionalnih, rasnih, verskih ili bilo kojih drugih podela”, saopšteno je u utorak iz mesne zajednice.

Povezane vestiLiturgija kod Ulcinja bez Amfilohija

“Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima”, navodi se u saopštenju koje su potpisali predsednik hercegnovske opštine Stevan Katić i potpredsednik Skupštine Miloš Konjević, prenele su sinoć podgoričke “Vijesti”.

U saopštenju se ističe i da ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti.

“Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada. Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija graddana Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Pogrdni grafit je juče uklonjen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar