Vesti
11.02.2021. 17:19
Tanjug

JANKOVIĆ: Nema opuštanja i nema ukidanja mera

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Imunolog Srđa Janković izjavio je da građani ne treba da se opuštaju, jer i u drugim gradovima može doći do scenarija kao u Vranju.

On je za tv Prva rekao da je ključno sprečiti okupljanja tamo gde virusa ima mnogo, kao i okupljanja koja nisu neophodna.

Govoreći o novom soju virusa, koji se pojavio i u Srbiji, Janković je rekao da za sve koji se pridržavaju mera ništa ne znači koliko je slučajeva novog soja registrovano, obzirom da treba da se pridržavamo istih mera, ali da je problem kod njega što se mnogo brže prenosi nego osnovni tipovi.

"Još ne znamo koliko i kako, ali pozivam građane da ne brinu toliko o samom tom tipu, bilo da je britanski ili neki drugi, koliko o koronavirusu kao takvom. Vršimo nadzor, očekujemo da takva mogućnost postoji. Prevencija je ista", rekao je Janković.

Povezane vesti - U Srbiji do sada prijavljena 261 neželjena reakcija nakon vakcinacije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Govoreći o vakcinama Janković je rekao da postojeće vakcine za sada štite od svih postojećih podtipova.

On je ponovio da su osobe koje su primile i drugu dozu vakcine posle 10 dana u punoj meri zaštićene, dok su građani koji su samo jednu dozu primili polovično zaštićeni.

Ipak, on naglašava da smo još uvek daleko od praga koji bi sprečio širenje virusa kroz zajednicu, kao i da za sada nema uslova da se ublaže mere donete radi sprečavanja širenja korona virusa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve