JANKOVIĆ: Policijski čas nije opcija, već sprečavanje kontakta

JANKOVIĆ: Policijski čas nije opcija, već sprečavanje kontakta

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr


Član Kriznog štaba, imunolog Srđa Janković izjavio je danas da je mogao da se očekuje veći broj umrlih, nakon skoka broja zaraženih i ponovio da za sada nije ni predlagana ni razmatrana mera zabrane kretanja i policijskog časa.

“Ako postignemo smanjenje kontakata, onda zabrana kretanja nije potrebna. Kontakti su ključni”, rekao je Janković za televiziju Prva.

Prema njegovim rečima, kriva još raste, ali da bi se taj rast obuzdao, na svima je da poštuju mere, pre svega nošenje maski, za koje kaže da ako ih svi nose štite 99 odsto.

Povezane vesti – TIODOROVIĆ: Zaravnjenje krive oko 3. ili 4. decembra

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

Kako je rekao, skraćeno radno vreme jeste važno, jer je u večernjim satima bilo više rizika da se virus pojačano prenosi, ali da suština nije samo u skraćenju radnog vremena već poštovanju mera.

Prema njegovim rečima, većina nije ove mere shvatila ozbiljno i dodaje da bi i država i građani i ljudi koji rade u medicini, trebalo zajedno da rade na suzbijanju epidemije.

Govoreći o predstojećim praznicima, on je kazao da nije optimista da će za Novu godinu i Božić biti takva situacija da će moći da se realizuju putovanja i okupljanja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar