Vesti
18.01.2021. 13:49
Tanjug

JANKOVIĆ: Poštovati mere, ako bude promena, obavestićemo

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je jutros, pred sutrašnju sednicu kriznog štaba, da je cilj da se analizira situacija, pa će se tek onda videti da li je potrebno nešto menjati kada je reč o merama protiv koronavirusa.

Janković je za RTS rekao da epidemiolozi i on kao imunolog neće zagovarati popuštanje mera jer još postoji potencijal da se epidemija rasplamsa, da su i dalje visoki brojevi zaraženih, bolnice se nisu ispraznile, a i dalje je značaj broj preminulih na dnevnom nivou.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

On je istakao da je potrebno ispratiti situaciju do kraja.

"Imamo mere koje su na snazi, bitno je da ih poštujemo, ako bude promena, javnost će biti obaveštena", poručio je Janković.

On je rekao da je svestan da su neke mere teške za privredu, ali je istakao da su ljudski životi najvažniji, a ne sme se zanemariti ni ekonomski efekat oboljevanja i umiranja.

"Nama je cilj kao lekarima da brinemo o zdravlju, što ne znači da ne postoji drugi legitimni način razmišljanja", rekao je Janković.

Povezane vesti - KON: Brža vakcinacija “zaštitna barijera” od novog soja virusa

Govoreći o procesu imunizacije, Janković je istakao da je potrebno da to bude što efikasnije.

On je ukazao da, koliko god se uzdali u vakcine, sprečavanje kontakata i maske su i dalje ključ, jer bolest se sprečava tako što se sprečava zaražavanje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
9°C
05.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve