Vesti
13.01.2021. 13:56
Tanjug

JANKOVIĆ: Sve vakcine su bezbedne, svaka štiti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Imunolog Srđa Janković izjavio je da nema dokaza da je neka vakcina protiv koronavirusa bolja od druge, ali da su sve bezbedne.

On je za tv Prva rekao da svaka od njih štiti i može značajno da pomogne, a da će kada se dokaže da je neka vakcina bolja od druge to ući u protokole.

"Ovo su za sada samo pretpostavke. To što sam primio Fajzerovu vakcinu ne znači da njoj dajem prednost već da je bila prva dostupna mojim kolegama u Tiršovoj. Primio bih i svaku drugu da je bila tada dostupna", rekao je Janković.

Povezane vesti - KON: Škole treba da počnu da rade kako je planirano

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Kako je rekao, oni koji žele da prime vakcinu ne moraju da rade PCR test, ali ako su zaraženi virusom, vakcina im neće pomoći i neće na vreme podići imunski odgovor ali neće ni odmoći.

"Osoba će se razboleti od korone, ali naravno nije dovoljno imunizovana. Tri nedelje su potrebne da vakcina deluje, ali nema rizika niti opasnosti. Neće mu se ništa od vakcine desiti osim što ona neće moći da pomogne još", objasnio je Janković.

Povezane vesti - Za 36 sati više od 100.000 građana se prijavilo za vakcinu

Naveo je i da lekar na osnovu hronične bolesti nekog pacijenta treba da proceni da li može ili ne može da primi vakcinu.

On je rekao i da dolazak vakcina ne znači da treba prerano da se opuštamo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve