Vesti
23.06.2023. 11:40
Beta

BIRODI

Javno tužilastvo za organizovani kriminal formiralo predmet REM

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) predao je Izvestaj o radu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Republičkom javnom tužilaštvu, to tužilaštvo je prosledilo Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je formiralo predmet o tom slučaju.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal obavestilo je BIRODI da je imenovan javni tužilac, koji je počeo da postupa u tom predmetu.

"BIRODI će svoj izveštaj dopuniti kako novim dokazima koji ukazuju na kršenje zakona od strane REM-a, kao i kršenje sopstvenog kodeksa. Takođe, predložićemo da se saslušaju bivši članovi Saveta REM-a, Slobodan Cvejić i Judita Popović, ali i stručnjaci u oblastima za koje je REM nadležan", naveli su iz BIRODI u saopštenju.

BIRODI je svoj Izveštaj o radu REM-a dostavio i Agenciji za sprečavanje korupcije uz zahtev da se izvrši analiza postojećeg plana integriteta REM, odnosno nalazi do kojih su došli uzmu u razmatranje u novom ciklusu izrade plana integriteta REM-a.

Prva ostavka u REM-u

"Besmisleno je ostati..."

1

"Besmisleno je ostati..."

08.06.2023. 11:55

Prva ostavka u REM-u

"Čitava inicijativa ima za cilj da unapredi integritet rada REM-a kao vrhovne medijske vlasti, a sankcionisanje nepostupanja REM-a u skladu za zakonom je prvi korak u procesu njegove institucionalne i kadrovske reforme, koja se ne završava samo smenama u Savetu REM-a i sankcionisanjem svih onih za koje se utvrdi da su kršili zakone, pravilnike i kodekse u svom radu", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Članovi REM bi trebalo da odgovaraju, ostavke nisu dovoljne"
1

Judita Popović

10.05.2023. 20:05

"Članovi REM bi trebalo da odgovaraju, ostavke nisu dovoljne"

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), Judita Popović, izjavila je povodom zahteva opozicije da članovi tog tela podnesu ostavke da se slaže da bi oni trebalo da odgovaraju za svoje postupke, ali je ocenila da ostavke nisu dovoljne.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve