JEDNOKRATNA POMOĆ Vučić: Penzionerima 5.000 RSD između 20. novembra i 1.decembra

JEDNOKRATNA POMOĆ Vučić: Penzionerima 5.000 RSD između 20. novembra i 1.decembra

PREDSEDNISTVO SRBIJE


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzioneri jednokratnu pomoć od 5.000 dinara dobiti u periodu između 20. novembra i 1. decembra.

“Najkasnije do 1. decembra ćemo penzionerima da uplatimo 5.000 dinara”, rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Dodao je da će ta jednokratna pomoć najviše značiti penzionerima sa najmanjim primanjima i da će moći da se spreme za slave Aranđelovdan i Svetog Nikolu, kao i Božić

Vučić je podsetio da će od novembra biti povećane plate u javnom sektoru, a a najviše medicinskim sestrama.

Pozvao je mlade da ostanu u Srbiji i da imaju više dece i istakao da samo tako možemo da opstanemo.

“lako je reći meni da pričam gluposti i daj veću platu pa ću da ostanem u zemlji. Pa ne može niko da ti da to za tri dana, niti za tri godine. Ali, smo u poslednjih pet godina sa 330 evra plate povećali na 510 evra koliko će sada biti. Kada bio takav progres imali u narednih pet godina pa da bude 780 evra, što bi bio izvanredni rezultat. Srbija bi velikom brzinom pristizala razvijene zemlje po visini plate, ali za to je potrebno vreme i strpljenje”.

Povezane vesti -i

Vučić, takođe, kaže da se užasava tekstova u medijima kako Nemačka i druge evropske zemlje čakaju naše radnike.

“Iz kože mi dođe da iskočim kada vidim kako se reklamiraju druge zemlje. Treba da gradimo svoju zmelju i da nam Srbija bude puna deca, a ne da gradimo druge zmelje i njima da ostavljamo svoju decu”, poručio je predsednik.

Dodao je da naša ekonomija neće moći da izdrži da ko ne bude imao ko da radi.

“Ostanite ovde da se borimo zajedno i hvatamo karak sa svetom, a to ćemo uspeti digitalizacijom, robotikom i veštačkom inteligencijom”, poručio je Vučić i dodao će država nastaviti da sve više da privlači strane investicije.

Hvala građanima što su razumeli da je težak put dobar za Sbiju i hvala im na toj vrsti odgovornosti, dodao je predsednik Srbije.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    Penzioneri radujte se, dobiće te 1500 dinara famoznog i dugo očekivanog povećanja penzije. S tim povećanjem možete kupiti sve što vam treba, a na kraju ništa. Cene su otišle do nebesa, a vama ipak ostaje da gledate svoju bedu i na kraju da glasate za svog grobara, koji rasipa novac na sve strane, a vama daje mrvice. Penzije miruju već dve godine, a usklađivanje penzija jednom godišnje stavlja penzionere u neravnopravnom položaju. Sve se menja ne mesečno, već dnevno, a penzije čekaju famozni kraj

+ Ostavite komentar