Vesti
17.09.2019. 16:17
Tanjug

"JEL URADIO ŠTA TREBA? JESTE!" Vučić: Vesić ispravno reagovao, čemu histerija oko Trga?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je, povodom kritika na račun zamenika gradonačelnika Gorana Vesića u vezi sa ispravkama na Trgu republike, da je Vesić reagovaokako je trebalo, jer nije želeo da gura stvari pod tepih. Problem u nervozi političkih protivnika, jer moraju da nađu krivca za svoju nesposobnost da ponude bilo kakvu politiku, dodao je Vučić.

Vučić je na pitanje o Vesiću, rekao da vidi neviđenu kampanju i hajku na sve što se radi u gradu, u kojem se, kaže, vide velike promene.

"Čemu histerija u vezi sa Trgom republike? Da li država daje neki dinar više zbog toga što je neko u projektovanju ili izivođenju napravio grešku? Ni dinara više. Radiće se mesec dana duže, ispraviće se", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Oksana Toskić

Kako je rekao, Vesić posao je bio da im istog sekunda zapreti menicom, što je on i uradio, ispravno reagovao i nije želeo da gura stvari pod tepih, kao ni gradonačelnik Zoran Radojičić.

"Da li je uradio šta treba? Jeste. Da li je grad potrošio dinar više? Nije", rekao je Vučić.

Istakao je da je problem u nečijoj nervozi, jer neko mora da pronađe krivca za svoju nesposobnost da ponudi bilo kakvu politiku.

"Suštinski, Vesić je kriv jer se odaziva na pozive na Ðilasova suđenja i ''rastura'' ga na tim suđenima, ne prihvata Ðilasov zahtev da ne sme da ga zove lopovom i ne pominje 619 miliona evra i zato plaća viosoku cenu kroz Ðilasove medije", rekao je Vučić i dodao da je ponosan na to kako se Beograd gradi i u šali dodao da se nada da će se pričati da je to urađeno "Vučićevo, a ne u Vesićevo vreme, ali da će to da ostane mala svađa za njih dvojicu".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Naveo je i da su dodatni radovi na Mostu na Adu plaćeni 39 miliona evra, da je za nešto ranije otvaranje zbog vatrometa dato 14 miliona evra, a onda je još 155 miliona evra plaćeno za pristupne saobraćajnice.

"Niko da odgovara za tih 220 miliona evra, a Vesić da bude smenjen zato što nećemo ni dinar da patimo? Objasnite mi tu logiku...", dodao je Vučić.

Osvrnuo se na "spomenik" Vesiću koji je postavila Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd", rekavši da ga ne treba sklanjati već da "ostane spomenik gluposti srpkoj opoziciji". Ironično je dodao da su "zaklonili Kneza Mihaila i da Vesić nije zaslužio baš to mesto, ali ako geniji misle da jeste šta da radite".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Beoinfo

"Neodstatak energije, rada i marljivosti ne možete da nadoknadidte većom količinom gluposti i bezobrazluka", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve