Vesti
17.05.2019. 19:10
Beta

Jeremić: Vučić u pregovorima o Kosovu ne može da postigne ništa za Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u pregovorima o Kosovu više ne može da postigne bilo šta u interesu Srbije, jer je trajno izgubio kredibilitet u međunarodnoj zajednici.

"Vučić misli da strance može da laže kao što je lagao građane Srbije za plate, penzije, Mercedesovu fabriku… Ali to ne ide tako u međunarodnim pregovorima, i zvanične stavove Srbije niko više ne uzima ozbiljno. Vučić više nije u stanju da se kontroliše ni kako se ponaša niti šta izgovara i to izaziva veoma ozbiljne posledice, kako u Srbiji, tako i po naš ugled u svetu", rekao je Jeremić za TV Naša.

Jeremić je podsetio da je Vučić najavljivao da više neće pregovarati dok se ne formira Zajednica srpskih opština, pa dok se ne rasformira takozvana vojska Kosova, a potom i dok se ne ukinu takse za srpsku robu, ali je nastavio da pregovara posle svake od tih najava.

Povezane vesti - Šta je povodom pitanja Kosova izjavio predsednik Aleksandar Vučić pročitajte ovde.

On ističe da Srbija nije iskoristila sve mehanizme koji su joj bili na raspolaganju kada je Priština uvela takse od 100 odsto, jer je mogla da pokrene arbitražu u okviru sporazuma CEFTA, a Srpska lista, koja je pod direktnom Vučićevom kontrolom, mogla je da obori vladu Ramuša Haradinaja.

"Pošto to nisu uradili, postavlja se pitanje da li je možda nekim krupnim švercerima u Srbiji u interesu da takse opstanu. Šverc cveta, a na severu Kosova vlada organizovani kriminal od kada je država Srbija potpisom na briselskim sporazumima povukla svoje institucije. Zvonko Veselinović nije neki odmetnik od zakona koji se krije od naših državnih organa, već je naprotiv izuzetno blizak vlastima u Beogradu", rekao je Jeremić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve