JOŠ 150 KREVETA: Užice dobija novu kovid bolnicu

JOŠ 150 KREVETA: Užice dobija novu kovid bolnicu

EPA-EFE/DRAGAN KARADAREVIC


Nakon što su pretvaranjem dela specijalne bolnice “Čigota” u kovid bolnicu prošireni kapaciteti za lečenje, u Užicu zbog velikog priliva pacijenata koji zahtevaju hospitalizaciju, i nekadašnji komandno-obrazovni centar kasarne biće opremljen za prijem osoba sa srednjom i teškom kliničkom slikom.

U novoj kovid bolnici biće 150 kreveta, a kako je ispričao direktor Zdravstvenog centra u Užicu dr Miloš Božović, ubrzano se radi na opremanju te bolnice i očekuje se da će do kraja ove nedelje biti u funkciji.

Povezane vesti – U Srbiji 344 novoobolelih, preminulo 13 osoba

Na teritoriji Zlatibirskog okruga u kovid ambulantima na dnevnom nivou bude obavljeno oko 1.200 pregleda, a broj prijema u bolnicu 10 puta je veći nego što je to bio slučaj pre nepunih mesec dana, prenosi agencija RINA.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Božović je ispričao da je jedan broj kreveta već obezbeđen iz Kraljeva, a da stiže i ekipa koja će obezbediti centralni razvod kiseonika, kako bi medicinarima bio olakšan posao, jer su i svi oni već na izmaku snaga.

Kovid bolnica u Užicu biće smeštena u Krčagovu i prostiraće se na 2.000 kvadrata.

Povezane vesti – Rusija će do kraja godine proizvesti 200 miliona doza vakcina protiv koronavirusa

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković kazao je da se zbog zagušenosti u laboratorijama još uvek čekaju rezultati za oko 600 testova, tako da će broj inficiranih narednih dana biti još više povećan, što se očekuje i za broj prijema u bolnicu.

Na području Zlatibroskog okruga trenutno je inficirano 913 osoba, a najteža situacija je u Užicu, Sjenici, Požegi i Čajetini gde ima najveći broj zaraženih.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar