Vesti
31.07.2020. 13:05
Tanjug

JOVANOVIĆ: Na bolničkom lečenju 4.400 pacijenata

tan2020-7-22_155615927_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / NIKOLA ANDJIC

Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 4.400 pacijenata obolelih od Covid-19.

Ona je navela da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Šapcu.

Razvoju vakcine protiv virusa korona najveći doprinos daju najrazvijenije zemlje, a Jovanović kaže da više od 120 kompanija radi na proizvodnji cepiva.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

"Vakcina predstavlja najsigurniju metodu u borbi priotiv virusa korona i osnovni način da se pandemija u svetu, odnosno epidemije u zemljama regulišu", naglasila je Jovanović.

Upitana koliko se dece leči u bolnicama u Srbiji, Jovanović je navela da u je KBC Dragiša Mišović, koji je zadužen i za lečenje najmlađih pacijenata iz Beograda i okoline, trenutno na lečenju osam mališana.

Povezane vesti - KISIĆ: Pojedine mere ostaće deo naše svakodnevice

"Najmanji broj obolelih je među decom. Međutim, treba pratiti zdravstveno stanje i dece posebno u porodicama gde među odraslima ima zaraženih i na vreme se javiti lekaru", zaključila je ona.

Ona je još jednom naglasila da je u borbi sa virusom trenutno najefikasnija metorda primena mera - socijalna distanca, maske, pranje ruku, dezinfekcija prostora

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve