JOVANOVIĆ: Na bolničkom lečenju 4.400 pacijenata

JOVANOVIĆ: Na bolničkom lečenju 4.400 pacijenata

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs


Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut i član Kriznog štaba Verica Jovanović kaže da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi 4.400 pacijenata obolelih od Covid-19.

Ona je navela da je i dalje najveći broj zaraženih u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Šapcu.

Razvoju vakcine protiv virusa korona najveći doprinos daju najrazvijenije zemlje, a Jovanović kaže da više od 120 kompanija radi na proizvodnji cepiva.

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/bs

“Vakcina predstavlja najsigurniju metodu u borbi priotiv virusa korona i osnovni način da se pandemija u svetu, odnosno epidemije u zemljama regulišu”, naglasila je Jovanović.

Upitana koliko se dece leči u bolnicama u Srbiji, Jovanović je navela da u je KBC Dragiša Mišović, koji je zadužen i za lečenje najmlađih pacijenata iz Beograda i okoline, trenutno na lečenju osam mališana.

Povezane vesti – KISIĆ: Pojedine mere ostaće deo naše svakodnevice

“Najmanji broj obolelih je među decom. Međutim, treba pratiti zdravstveno stanje i dece posebno u porodicama gde među odraslima ima zaraženih i na vreme se javiti lekaru”, zaključila je ona.

Ona je još jednom naglasila da je u borbi sa virusom trenutno najefikasnija metorda primena mera – socijalna distanca, maske, pranje ruku, dezinfekcija prostora

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar