Vesti
30.06.2020. 12:32
Tanjug

JOVANOVIĆ: Nismo razmišljali o ponovnom uvođenju vanrednog stanja

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

V.D. direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović kaže da Krizni štab nije razmišljao o ponovnom uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

"Kovid će biti sa nama, mere će biti uvedene tamo gde to zahteva epidemiološka situacija, pratimo je. U ovom trenutku pratimo žarišta. Sačuvaćemo starije i osobe sa hroničnim oboljenjima, oni su populacija u riziku. Mere treba da budu u primeni jer će štititi od transmisije virusa", rekla je sinoć Jovanovićeva na RTS-u.

Povezane vesti - U svetu od koronavirusa preminulo više od pola miliona ljudi

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da ponavljanje potpunog zatvaranja može da napravi problem, jer nakon zatvaranja, ljudi požele da izađu napolje i intenzivnije se druže.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Predsednistvo

"To praktično znači da treba primeniti mere kontole međusobne komunakacije. Ići na regionalni pristup, na to smo se i opredelili, da budu mere relaksirane, a da u regionima gde je transmisija intenzivna, mere budu čvršće. U narednom periodu ćemo imati različit stepen mera za različite regione i u zavisnost od kretanja broja obolelih i pozitivnih i kretanja virusa, oscilaciju mera i u tim regionima", rekao je Stevanović.

Povezane vesti - U Srbiji 242 novoobolelih, preminule četiri osobe

Kaže da je sada suviše daleko početak nove školske godine da bi mogao da da prognozu da li će se sesti u klupe.

"Nadam se da će školska godina krenuti normalno, to zavisi od toga kako ćemo sprovoditi mere, to možemo ako radimo svi zajedno", rekao je Stevanović

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve