JOVANOVIĆ: Predizborna vlada izlaz iz krize, neću vlast

JOVANOVIĆ: Predizborna vlada izlaz iz krize, neću vlast

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / bb


Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović kaže da ideja o predizbornoj vladi, koju je predložio, nije način da postane deo vlasti, već jedini izlaz iz krize, kako se od kampanje ne bi pravio “front”.

“Ne interesuje me da budem deo te vlade, niti se ovde radi o privatnim ambicijama, kako neki zamišljaju i za šta me optužuju. Predizborna vlada je jedini izlaz iz krize u kojoj se nalazimo i poslednja šansa da u izbore uđemo sa atmosferom koja bar malo liči na normalnu, i da iz tih izbora izađemo bez novih ožiljaka”, objašnjava Jovanović, saopštila je LDP.

On je rekao i da ga zanima šta o njegovoj ideji misle Dragan Đilas, Demokratska stranka, Dveri i da li razumeju šta će se destiti u proleće naredne godine “ako odbijemo da sami sebi pomognemo”.

Povezane vesti – Vučić: Dijalog o izborima je samo farsa za one koji beže od izbora

Od predsednika Vučića, kako kaže, očekuje da ne odbija svaki predlog i da se ne ponaša kao predsednik jedne od stranaka koja ide na izbore, a ostavlja ostatak društva.

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / bb

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / bb

Jovanović kaže da neće odustati od ove inicijative, jer mu je jasno šta će se desiti dok svi oko njega razmišljaju o rejtinzima, svojim partijama, taktikama, spletkama…

“Nikada nisam bio deo tog društva niti me danas zanima, kako oni kažu, da bez glasova dođem na vlast, pošto ti isti samo na taj način razumeju politiku i odnose u njoj”, naveo je Jovanović dodajući da ga interesuje da se dogovore oko elementarnih stvari u narednim mesecima i da “ne prave od kampanje front”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar