Vesti
25.07.2023. 14:05
Beta

"Konstantin Veliki"

Kada će početi da se koristi nova zgrada terminala u Nišu

konstantin veliki aerodrom, aerodrom u nišu
Izvor: Shutterstock

Direktor javnog preduzeća "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković rekao je da će nova zgrada terminala na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu građevinski biti završena do kraja septembra, nakon čega će uslediti opremanje, tako da bi prve putnike trebalo da primi tokom leta sledeće godine.

Zdravković je rekao da je niški aerodrom ovih dana dobio dva nova vatrogasna vozila, pošto su vozila koja je do sada koristio iz 80-tih godina prošlog veka. 

"Do kraja godine nam po planu stižu i dva nova sanitetska vozila, tako da ćemo završiti kompletan krug zamene opreme", rekao je Zdravković. 

On je podsetio da je aerodrom za utovar prtljaga nabavio električne elevatore, a stare traktore za vuču opreme, zamenio je električnim. 

Predsednik Skupštine "Aerodroma Srbije" Ivan Divac je prilikom obilaska aerodroma u Nišu rekao da je vrednost dva nova vatrogasna vozila oko milion i po evra.

"Od kako je država preuzela upravljanje aerodromom, samo u opremu je uloženo oko sedam miliona evra", rekao je Divac. 

Prema njegovim rečima, aerodrom "Konstantin Veliki" imao je prošle godine oko 380.000 putnika, a ove godine, zaključno sa 1. julom ima 209.000 putnika. 

Divac je rekao da veruje da će niški aerodrom ove godine premašiti rekord iz 2019. godine kada je imao 420.000 putnika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve