Vesti
14.05.2020. 15:39
TV Prva

Kada kreću isplate 100 evra? Tek svaki trideseti građanin neće uzeti novac

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se za 24 sata dva miliona i 400 hiljada građana prijavilo za jednokratnu pomoć od sto evra.

Mali ja za televiziju Prva naveo da ukoliko se uzmu u obzir i penzioneri imamo 4 miliona prijavljenih građana za tu meru.

"Nikada se u istoriji nije desilo da država pomogne građanima konkretnim novcem i tako im olakša izlazak iz krize", naveo je Mali.

Podsetio je da cela prijava traje do 5. juna, a da od sutra kreće sa radom i kol centra.

Mali je naveo da sutra kreće isplata 100 evra za naše najstarije sugrađane.

"Sutra ćemo na račun čak milion penzionera uplatiti ovu pomoć od 100 evra. Penzioneri će novac moći da podignu već u subotu, što je pokazatelj da mi ispunjavamo obećanja", rekao je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Govoreći o prvim uplatama na račune građana, ministar je pojasnio da će nakon uplata penzionerima, novac leći na račune onima koji dobijaju novčanu socijalnu pomoć, a potom onima koji se prijavljuju.

On je naveo da je izuzetno ponosan na sve ljude koji su učestvovali u kreiranju sistema prijavljivanja, koji odlično funkcioniše. Ministar je objasnio da je ceo sistem napravljen da građani ulože što manje vremena i napora da bi došli do 100 evra.

"Građani biraju samo banku, mi sve ostalo radimo za njih. Ukoliko imaju račun u toj banci koju su izabrali, novac će biti uplaćen na taj račun, a ako ga nemaju, mi ćemo otvoriti zajedno sa bankama račun u banci koju su izabrali", naveo je on.

On je rekao da ako neko ne želi da se prijavi za 100 evra i taj novac ostane u budžetu, to će se iskoristiti za projekat Srbija 2025.

"Taj projekat je najvažniji. Nas interesuje dugoročni rast. Ulagaćemo u infrastrukturu, bolnice, jeftine stanove, sve što smo obećali. Par meseci smo odložili realizaciju projekta", rekao je on.

Mali je ocenio i da je pomoć od 100 evra važan psihološki faktor, da ljudi osete sigurnost, te da je država pokazala da podržava građane.

Mali je naveo da je cilj da u narednim godinama imamo plate preko 900 evra.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve