“KADA SLEDEĆI PUT DOĐE DO ZAGAĐENJA” Trivan: Gasićemo velike zagađivače

“KADA SLEDEĆI PUT DOĐE DO ZAGAĐENJA” Trivan: Gasićemo velike zagađivače

Foto: Tanjug


Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će sledeći put kada dođe do zagađenja vazduha veliki zagađivači biti ugašeni i da će biti izdata preporuka deci da ne idu u školu.

On je u intervjuu za Nedeljnik rekao da je kvalitet vazduha sve vreme isti i da to pokazuju zvanični podaci.

“Evo vam za Beograd podatak – u 2011. godini, imate 133 dana sa prekoračenjem granica dozvoljenih, a u 2018. imate 59 dana prekoračenja. Koga vi onda kritikujete? Hajde da se onda spustimo na zemlju i kažemo da sve to svakako nije dobro i da počnemo da pravimo atmosferu gde svi zajedno nešto radimo”, rekao je Trivan.

Povezane vesti – Prosečan Evropljanin izgubi dve godine života zbog zagađenja vazduha

Prema njegovim rečima, na problemu rešenja zagađenja vazduha se radi već godinama.

“Spadamo u regione koji imaju probleme sa ponekad većim stepenom zagađenosti. Balkan i Južna Evropa, čak i razvijene zemlje imaju isti problem – jedan je tehnologija, a drugi su mikroklimatski uslovi. Zavisi na kojem ste geografskom području, kakav je reljef, mikroklima, vetrovi i tehnologije, i kako se mi sami ponašamo. To su faktori koji planetarno neminovno utiču”, rekao je Trivan.

On je dodao i da Ministarstvo za godinu ili dve ne može da uradi epohalne stvari kada se radi o zagađenju vazduha, ali da može da gasi kotlarnice, pošumljava, podešava propise.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar