Vesti
23.01.2020. 17:05
Tanjug

"KADA SLEDEĆI PUT DOĐE DO ZAGAĐENJA" Trivan: Gasićemo velike zagađivače

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će sledeći put kada dođe do zagađenja vazduha veliki zagađivači biti ugašeni i da će biti izdata preporuka deci da ne idu u školu.

On je u intervjuu za Nedeljnik rekao da je kvalitet vazduha sve vreme isti i da to pokazuju zvanični podaci.

"Evo vam za Beograd podatak - u 2011. godini, imate 133 dana sa prekoračenjem granica dozvoljenih, a u 2018. imate 59 dana prekoračenja. Koga vi onda kritikujete? Hajde da se onda spustimo na zemlju i kažemo da sve to svakako nije dobro i da počnemo da pravimo atmosferu gde svi zajedno nešto radimo", rekao je Trivan.

Povezane vesti - Prosečan Evropljanin izgubi dve godine života zbog zagađenja vazduha

Prema njegovim rečima, na problemu rešenja zagađenja vazduha se radi već godinama.

"Spadamo u regione koji imaju probleme sa ponekad većim stepenom zagađenosti. Balkan i Južna Evropa, čak i razvijene zemlje imaju isti problem - jedan je tehnologija, a drugi su mikroklimatski uslovi. Zavisi na kojem ste geografskom području, kakav je reljef, mikroklima, vetrovi i tehnologije, i kako se mi sami ponašamo. To su faktori koji planetarno neminovno utiču", rekao je Trivan.

On je dodao i da Ministarstvo za godinu ili dve ne može da uradi epohalne stvari kada se radi o zagađenju vazduha, ali da može da gasi kotlarnice, pošumljava, podešava propise.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve