KAJL SKOT: Hejteri, hvala što ste me slali dođavola

KAJL SKOT: Hejteri, hvala što ste me slali dođavola


Američki ambasador Kajl Skot preneo je na digitalnom samitu koji se održava u Beogradu iskustva koja je imao od kako je otvorio nalog na društvenoj mreži Tviter.

On je poslao poruku zahvalnosti “hejterima” koji su mu, kaže, govorili svakakve stvari na mreži, ali su, čitajući njegove poruke, posredno, svakako pratili i politiku SAD.

Skot je tokom obraćanja bio ironičan, pa je tako komentarisao da je dobijao razne “savete” u vezi karijere, šta treba da radi, gde treba da ide, i šta treba da jede, a reč je zapravo o uvredama koje su mi stizale ispod njegovih objava na Tviteru.

Pročitajte još: Hrvatski mediji najavljuju vrelu jesen na Balkanu

Jedi bre g*, uzmite mu 20 litara krvi (komentar ispod fotografije na kojoj se vidi da dobrovoljno daje krv), Idi kući, umri, idi u 3PM, opsovali su mi majku i napisali kako treba da izgledam (fotografija na kojoj su mu docrtali brkove). Za ovo vreme koliko sam na Tviteru, moja koža je postala tvrđa od sedla”, rekao je Skot.

“Svim hejterima, hvala vam što ste našli vremena da me psujete, rekli da idem dođavola, da idem u Arizonu. Hvala što ste našli vremena da pročitate moje poruke. Moj posao je da osiguram da čujete poziciju Vlade Amerike”, poručio je Skot.

On je ocenio da su poruke koje je dobijao indikacija realnosti u Srbiji, navodeći da su sećanja iz devedesetih još sveža, kao i da se javnost bombraduje svakog dana informacijama protiv SAD.

Skot je kazao da je na društvenim mrežama pokušao da priča o problemima i da preko njih istakne ono što tradicionalni mediji izostavljaju, ali i da na taj način dobije povratnu informaciju.

“Nije moj posao da me vole, već da predstaljam SAD u Srbiji i da naša poruka može da se čuje. Nije to uvek jednostavno. Mnogi u Srbiji veruju da je mržnja prema Americi dobar posao, jer se svakodnevno bombraduju lažima koje se tiču Amerike, Zapada i EU. Ne mislim da to čini uslugu inteligenciji srpskog naroda, a zbog toga se mi suočavamo sa raznim izazovima”, rekao je Skot.

Među izazovima je naveo da nekada treba preneti “komplikovanu poruku, koja se suprotstavlja eliti”.

Skot je kazao da oseća da je priča između SAD i Srbije uvek nedovršena, posebno ističući da odnos Amerike i Srbije nije počeo devedesetih i da Srbija nije osnovana u eri Miloševića, te da treba podsetiti Srbe na širu sliku.

Pročitajte još: Zaharova: Kosovo se pretvara u uporište terorizma

Kako je rekao, dve zemlje imaju duboku i ponosnu istoriju, što zajedničku, što pojedinačnu, te naveo da “Srbi nisu uvek bili zločinci, nisu uvek bili ni žrtve”.

Ukazujući na važnost i ulogu Srbije u svetu, Skot je najavio video-spot “Vi ste svet” koji se emituje u različitim medijima, a reč je o kampanji koja za cilj ima unapređenje odnosa Srbije i SAD.

Na digitalnom samitu, Skot se osvrnuo i na svoje početke, rekavši da tada nisu postojali kompjuteri i da su se diplomate uglavnom sastajale “iza zatvorenih vrata”.

Sada je, kaže, zadovoljan, jer svet diplomatije može da se podeli sa publikom.

Kada je reč o njegovim prvim koracima u svetu Tvitera, Skot je rekao da nije želeo da deli “tupe” poruke koje se inače dele, već je želeo da bude iskren kada govori o politici, ali i o svakodnevnom životu.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Luka

    Ajde sad Skote sta misliti o coveku koji ti dodje tako reci u kucu i posle nekog vremena mal’ te ne svi ukucani pocnu da ga ne vole?

+ Ostavite komentar