Vesti
11.11.2022. 02:25
Sekretarijat za javni prevoz

GSP

Kako će raditi javni prevoz tokom ovog praznika

autobus
Izvor: Shutterstock

Zbog državnog praznika – Dana primirja u Prvom svetskom ratu, u petak, 11. novembra, na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, biće primenjeni redovi vožnje za subotu.

Vozila na minibus ekspres linijama neće saobraćati tog dana, osim na liniji A1 (Trg Slavija – Aerodrom "Nikola Tesla”), na kojoj će biti primenjen red vožnje za radni dan, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Promena režima javnog prevoza zbog radova u Ulici partizanske avijacije

Partizanske avijacije
Izvor: SEKRETARIJAT ZA JAVNI PREVOZ

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice partizanske avijacije doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi na delu između zone raskrsnica sa ulicama Marka Čelebonovića i Stojana Aralice od 14. do 18. novembra. Radovi u ovoj fazi podrazumevaju zatvaranje za saobraćaj desne kolovozne trake Ulice partizanske avijacije (gledano u smeru ka SRC "11. april”), pri čemu će se leva kolovozna traka (gledano u smeru ka SRC "11. april”) koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način: linija 74 i 75 će u smeru ka Studentskoj ulici saobraćati trasom: Dr Huga Klajna – Peđe Milosavljevića – Partizanske avijacije (leva kolovozna traka koja će biti dvosmerna za saobraćaj) i dalje redovnom trasom.

Linije 76, 612 i 708 će u smeru ka Studentskoj ulici saobraćati trasom: Marka Čelebonovića – Nikole Dobrovića – Tošini bunar i dalje redovnom trasom.

Privremeno se izmešta stajalište "Nikole Dobrovića”, u smeru ka gradu, za linije 74 i 75 u Ulicu partizanske avijacije, oko 100 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića. Takođe se privremeno izmešta stajalište "Stojana Aralice”, u smeru ka gradu, za linije 74 i 75 u Ulicu partizanske avijacije, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Stojana Aralice.

Privremeno se uspostavlja stajalište "Peđe Milosavljevića 1”, u smeru ka gradu, za linije 74 i 75 u Ulici Peđe Milisavljevića, na poziciji oko 60 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom dr Huga Klajna.

Vozila sa linija 76, 612 i 708 će u smeru ka Studentskoj ulici koristiti stajalište "Nikole Dobrovića”, koje u redovnom režimu koriste linije 65, 70, 72, 82 i 613 u Ulici Nikole Dobrovića, kao i stajalište "Železnička stanica ‘Tošin bunar’” koje koriste linije 45, 65, 70, 71, 72, 82, 601 i 613 u Ulici Tošin bunar.

Tokom radova u Mileševskoj ulici promenjen je režim rada linija javnog prevoza

Milesevska - Faza 3
Izvor: SEKRETARIJAT ZA JAVNI PREVOZ

Iz Sekretarijata za javni prevoz saopštavaju da će tokom završne faze radova na redovnom održavanju Mileševske ulice, na delu od Trga Milene i Gage do zone raskrsnice sa Ulicom Branka Krsmanovića, od 13. do 15. novembra doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:
– trolejbuske linije 19, 22 i 29 i dalje ne funkcionišu;
– funkcionisaće privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg – Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija – Medaković 3);
– vozila sa linija 21A, 29A i E1 će saobraćati u oba smera na trasi: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Južni bulevar – Đerdapska (Grčića Milenka u smeru ka gradu) –Gospodara Vučića – Vojislava Ilića i dalje redovnom trasom prema naseljima Medaković 3 i Učiteljsko naselje;
– vozila sa linije 83 će i dalje ići u oba smera trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Kalenićeva – Mileševska, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II, u visini Skvera Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sledeća stajališta: 
– za linije 21A, 29A i E1: "Maksima Gorkog” – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55); "Grčića Milenka” – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); "Bačvanska” – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); "Škola Vojislav Ilić” – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); "Bačvanska” – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); "Grčića Milenka” – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); "MPI” – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55); 
– za liniju 83: "Pijaca Kalenić” – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 25, 25P i 26) i privremeno polazno/dolazno stajalište "Mileševska” u Mileševskoj ulici ispred kućnog broja 52, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na ulicama Beograda, uskoro sto novih autobusa
autobus, gradski prevoz, gsp

Najavio Nikodijević

10.10.2022. 13:56

Na ulicama Beograda, uskoro sto novih autobusa

Grad je nabavio sto novih autobusa na gas koji će se na gradskim ulicama naći u drugoj polovini novembra, najavio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević gostujući na TV Vesti.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve