Vesti
16.04.2020. 13:08
Mihailo Paunović

Kako ponovo sačuvati sačuvane?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Da će borba protiv koronavirusa biti duga i mukotrpna moglo je da se nasluti još kada su kineske vlasti Vuhan, grad od 11 miliona stanovnika, pretvorile u karantin. Od tada je prošlo više od dva meseca, a brojke koje nam svakodnevno pristižu iz Španije, Francuske, Nemačke i SAD govore nam da se rešenje pandemijske krize ne nazire. I dok većina vlada širom sveta moli svoje građane za strpljenje ističući da je u njihovom interesu da ostanu kod kuće, od nekih država se poslednjih dana glasno čulo da je došlo vreme za fazu dva.

Nakon što su počele da beleže više izlečenih od zaraženih na dnevnom nivou, Austrija i Danska su odlučile da postepeno vraćaju stvari u normalu, odnosno odlučile su se za relaksaciju određenih mera koje su donete kako bi se sprečilo širenje Covid-19.

„To je poput hodanja po žici. Ako zastanemo, možemo pasti. Ako idemo prebrzo, stvari mogu da pođu po zlu. Stoga moramo da pravimo male i oprezne korake. A još ne znamo kada ćemo imati čvrsto tlo pod nogama“, rekla je premijerka Mate Frederiksen. 

Da bi sličan scenario mogao da se uskoro očekuje i u Srbiji nedavno je najavio predsednik Aleksandar Vučić, odgovorivši na pitanje kada će odluka o ukidanju vanrednog stanja moći da se donese. 

Zašto je važno zaštiti decu i starije, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve