Vesti
13.12.2021. 11:52
Tanjug

Auto-moto savez Srbije

Kakvo je trenutno stanje na putevima u Srbiji (VIDEO)

Putevi, sneg 13.12.2021.
Izvor: TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Situacija na putevima u Srbiji je bolja u odnosu na nedelju, snega ima mestimično i u Beogradu, a najteža situacija je u planinskim delovima kao i u nekim delovima na teritoriji Valjeva i Raške, izjavila je predstavnik Auto-moto saveza Srbije Tamara Ninić i upozorila na poledicu koja bi mogla da se javi na putevima već u poslepodnevnim satima.

"Sve ekipe su na terenu, ali i pored toga neprohodan je manji broj puteva drugog i trećeg prioriteta na teritoriji Valjeva i Raške", rekla je Ninić za Tanjug i naglasila da je sitacija najkritičnija u planinskim delovima.

Situacija je na putevima bolja u odnosu na juče, padavine polako prestaju barem u nižim predelima pa je i odvijanje saobraćaja mnogo lakše, rekla je ona i dodala da snega, prema informacijama zimske službe Puteva Srbije na putevima prvog i drugog prioriteta, ima mestimično u raskvašenom stanju i u nižim delovima i na putevima na teritoriji Beograda.

Prema njenim rečima, situacija je slična i širom zemlje u Novom Pazaru, Užicu, Vranju, Čačku, Valjevu, Požegi.

Putevi, sneg 13.12.2021.
Izvor: TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Upozorila je da je potrebna oprezna vožnja jer su kolovozi i dalje mokri, duži je zaustavni put...

Kako kaže najkritičnjie je bio na području centralne i zapadne Srbije gde je palo najviše snega, pa su uslovi u tim delovima najteži, posebno u planinskim predelima.

Apelovala je zato na vozače da, ako moraju da kreću na put, koriste topliji deo dana i da biraju puteve prvog prioriteta održavanja, jer je situacija najbolja na njima.

Vozačima je poručila da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme i lanaca u prtljažniku.

Zabrana za teretnjake postoji na teritoriji opštine Valjeva, Šapca, Debelog brda i nekim putevima na području Užica, rekla je ona i dodala da ovog jutra nema zabrane preko Iriškog vrenca.

Podsetila je da je u planinskim predelima moguć i vetar, što stvara nanose i dodatno otežava vidljivost.

Padavine će, kako kaže, polako prestajati, temepratura se kreće oko nultog podeljka pa je poledica nešto sa čim cemo se sretati u popodnevnim i večernjim i ranim jutarnjim časovima.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve