Vesti
25.05.2022. 14:58
Beta

Aleksandar Vučić

"Kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU"

Hrvatska
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija uzeti zajam od Sjedinjenih Američkih Država za "razne" energetske projekte.

"Razgovrao sam sa američkom šeficom Eksport-Import banke gospodjom Luis o velikom zajmu u budućnosti koju treba da uzmemo za energetske projetke, prvo solarne projekte, a kasnije i za hidroprojekte", rekao je Vučić u Davosu za TV Pink.

Takođe je reako da je pozvao premijera Dritana Abazovića da prisustvuje večeri "Otvoreni Balkan" u Ohridu narednih dana.

Vučić je potvrdio da je imao veoma kratak susret sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Odgovarajući na pitanja o tekstovima u hrvatskim medijima posle podizanja prve opužnice u Srbiji za ratne zločine u Hrvatskoj, u kojima se kaže da je Vučić "mali Putin" i da Srbija nikad neće ući u Evropsku uniju, Vučić je odgovorio da neće odustati od "traženja pravde za srpske žrtve".

"Hrvati misle da imaju pravo da vam određuju šta ćete da radite i ako niste kao bivša vlast koja je pred njima pezila i puzila, čim neko kaže da poštuje njihove žrtve, ali imamo decu pobijenu i nećemo da odustanemo od pravde, postajete najveći zločinac", rekao je Vučić.

On je dodao da "kao što će Hrvatska zabraniti Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO, tako će i Srbiji u EU".

Vučić je ponovio da je Jasenovac "najveće stradalno mesto" Srba u Drugom svetskom ratu, i dodao da je on "u stanju da govori o žrtvama za koje su krivi Srbi", a da druga strana to nije u stanju.
(kraj) min/jes

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Hrvatska osuđuje Orbanovu izjavu"
Viktor Orban

"Oduzeto more"

10.05.2022. 15:16

"Hrvatska osuđuje Orbanovu izjavu"

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske osudilo je izjavu madjarskog premijera Viktora Orbana da je Madjarskoj "oduzeto more".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve