Vesti
28.11.2019. 13:12
R. E.

"KAP PRELILA ČAŠU" Jugović: Uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Član glavnog odbora SNS Bratislav Jugović izjavio je povodom naslovne strane NIN-a da je ona "dugo osmišljavana i davno pripremljena".
"Ali ova skandalozna naslovnice NIN-a je čekala jedan važan detalj - a to je intervju Suzane Vasiljević za ovaj list. Savetnica predsednika Srbije dala je intervju u izdanju koje je najprepoznatljivije po naslovnici na kojoj je puška uperena u njenog šefa Aleksandra Vučića. Uredništvo NIN-a je svoju skandaloznu naslovnu stranu stavilo u izdanju u kojem je posle nekoliko godina neko ko je blizak Vučiću pristao na intervju za ovaj nedeljnik. Svojim pojavljivanjem u NIN-u stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet uređivačkoj politici NIN-a koja nema nikakve veze sa objektivnim novinarstvom", naveo je Jugović, dodajući da je svima jasno da NIN ima zadatak da kriminalizuje Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg saradnika Nebojšu Stefanovića, da fabrikuje lažne afere i da učestvuje u sprečavanju ekspanzije vojne industrije u Srbiji.
"Suština je da je uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević i njen dobronameran odnos prema svim medijima. Osoba koja je zbog ove naslovnice NIN-a najviše povređena je upravo Suzana Vasiljević. Njen primer, a može se reći i stradanje na profesionalnom planu treba da bude primer koju novinu svi predstavnici vlasti moraju da bojkotuju. Kap je prelila čašu, pojedini novinari ne smeju dobiti više nikad drugu šansu."
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve