“KAP PRELILA ČAŠU” Jugović: Uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević

“KAP PRELILA ČAŠU” Jugović: Uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević


Član glavnog odbora SNS Bratislav Jugović izjavio je povodom naslovne strane NIN-a da je ona “dugo osmišljavana i davno pripremljena”.
“Ali ova skandalozna naslovnice NIN-a je čekala jedan važan detalj – a to je intervju Suzane Vasiljević za ovaj list. Savetnica predsednika Srbije dala je intervju u izdanju koje je najprepoznatljivije po naslovnici na kojoj je puška uperena u njenog šefa Aleksandra Vučića. Uredništvo NIN-a je svoju skandaloznu naslovnu stranu stavilo u izdanju u kojem je posle nekoliko godina neko ko je blizak Vučiću pristao na intervju za ovaj nedeljnik. Svojim pojavljivanjem u NIN-u stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet uređivačkoj politici NIN-a koja nema nikakve veze sa objektivnim novinarstvom”, naveo je Jugović, dodajući da je svima jasno da NIN ima zadatak da kriminalizuje Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg saradnika Nebojšu Stefanovića, da fabrikuje lažne afere i da učestvuje u sprečavanju ekspanzije vojne industrije u Srbiji.
“Suština je da je uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević i njen dobronameran odnos prema svim medijima. Osoba koja je zbog ove naslovnice NIN-a najviše povređena je upravo Suzana Vasiljević. Njen primer, a može se reći i stradanje na profesionalnom planu treba da bude primer koju novinu svi predstavnici vlasti moraju da bojkotuju. Kap je prelila čašu, pojedini novinari ne smeju dobiti više nikad drugu šansu.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar