Vesti
03.11.2019. 17:45
Tanjug

KAZNE VEĆE NEGO U KRIVIČNO ZAKONU: Đilas predlaže antikorupcijski zakon

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stranka slobode i pravde (S SP) Dragana Ðilasa pripremila je tekst antikorupcijskog zakona koji, između ostalog, predviđa da antikorupcijski tužilac ima svoju policiju, nezavisnu od ministra unutrašnjih poslova i političara.

Glavni odbor stranke promovisao  tekst Zakona o specijalnom tužiocu za borbu protiv korupcije javnih funkcionera.

"Specijalni antikorupcijski tužilac imaće svoju policiju koja neće zavisiti od ministra i političara, a kazne za javne funkcionere biće veće nego što za isto delo propisuje Krivični zakonik”, rekla je Marinika Tepić, poslanica i potpredsednica S SP-a.

Navela je i da se kazne, ako su počinioci krivičnog dela korupcije javni funkcioneri, povećavaju za trećinu ili se udvostručuju u odnosu na kazne koje krivičnim zakonikom propisane za ista dela.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Ðilas je najavio i da će ova stranka u narednih mesec dana predložiti i zakon o poreklu imovine koji će se odnositi i na funkcionere, ali i “na ostala lica koja će biti interesantna poreskim organima - od biznisa do estrade”.

"Nije problem da se bilo ko fotografiše sa bazenima i đakuzijima od milion evra, ali hajde da vidimo da li je poštovana gospođa platila državi poreze na prihode koje je napravila. Ako ste legalno zaradili, trošite kako hoćete, ali ako niste - onda ste u problemu", poručio je Ðilas.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve