Vesti
08.01.2023. 10:29
Beta

KiM

Kfor odbio povratak srpskih snaga

KFOR
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Kfor odbio povratak 1.000 pripadnika bezbednosnih snaga Srbije na Kosovo.

"Odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom vojske i oružanih snaga Srbije na teritoriju Kosova i Metohije, pozivajući se na Rezoluciju 1244 i rekavši da u skladu sa njom oni igraju svoju ulogu, a nisu se pozvali na deo rezolucije po kojoj je moguće da odbiju to, jer tako nešto ne postoji", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Dodao je da se Kfor pozvao na pozitivnu normu, da ima obavezu da čuva red i poredak, i kako je ocenio, napravili su još jednu "nenamernu grešku" rekavši da pažljivo motre na situaciju na severu, a samo dva sata ranije pucano na Srbe na jugu.

Vučić je istakao da je taj odogovor "verovatno u želji da dodatno ponize Srbe", kao što su nekada od vlasti u Beogradu tražili da predsednika Slobodana Miloševića izruče na Vidovdan, poslat na Badnje veče i da "to nije slučajno".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Još jedan srpski mladić napadnut na Kosovu, na Božić
napadnut mladić na kosovu, 7. 1. 2023.

Vraćao se sa liturgije

07.01.2023. 11:10

Još jedan srpski mladić napadnut na Kosovu, na Božić

Još jedan srpski mladić je, na Božić, napadnut na Kosovu i Metohiji. Grupa Albanaca je pretukla Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu, saopštila je Kancelarija za KiM.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve