Vesti
27.07.2020. 12:35
Tanjug

KISIĆ: Testiramo više od 10.000, zato otkrivamo puno zaraženih

tan2020-7-26_154556752_1.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Članica Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je da je Covid-19 promenio naše poglede na život, zbog čega su odluke stručnjaka na udaru kritike.

"Unosi nespokoj to što se kraj ne vidi i to unosi različitu vrstu nezadovoljstva, pogotovu što su se menjala različita saznanja o ovom virusu. Međutim, koliko god da nam je virus nepoznanica, još uvek znamo kada da sprečimo da se inficiramo", rekla je sinoć Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da testiramo više od 10.000 ljudi svakog dana, zato i otkrivamo veliki broj zaraženih.

 FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC /  an FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Niko nije mogao da predvidi da će biti ovako velika transmisija u čitavom svetu, istakla je gostujući emisiji Hit tvit na TV Pink.

Kisić je rekla da ne čita natpise i izjave, ali da je pogodi kada se o kolegama loše priča.

"Kovid nas uči mnogo čemu i to na teži način. Kolege se izuzetno trude, trude se da prilagode i unaprede znanja. Sve te bolnice je trebalo prilagoditi za prijem pacijenata sa infektivnim oboljenjima", rekla je Kisić.

Povezane vesti - Kako do SMS notifikacije o PCR testiranju

Kako kaže, to je jedan izuzetno mukotrpan posao. Dodaje da su redovi za preglede ogromni, kao i da su i doktori i medicinske sestre jako požrtvovani.

"Moramo da budemo udruženi protiv ove bolesti kao što smo bili bezbroj puta do sada", rekla je Kisić, i dodala da je određeni broj članova Kriznog štaba bio više puta u javnosti i iznosio podatke kao i da su od početka dostupni medijima i da daju odgovore na sva pitanja.

Ističe da jasno pokazuju koliko su transparentni i otvoreni i sa željom da uspeju zajedno u svemu tome.

 FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC /  an FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

Ona je rekla da će nastaviti da se bori protiv Covid-19 i da ne planira da napusti to telo, uprkos negativnim komentarima na društvenim mrežama i peticija kolega.

"Poznajem neke ljude sa tog spiska, u tome ne vidim ništa spektakularno. Navikli smo da u ovakvim okolnostima diskutujemo i da radimo. Nadam se da jesmo svi udruženi protiv kovida i svaka podrška je dobrodošla. Trudili smo se i trudimo se da svaku odluku obrazložimo, odnosno preporuke koje donosimo", rekla je ona.

Povezane vesti - KISIĆ: Nismo izgubili kontrolu nad epidemiološkom situacijom

Istakla je da su i nakon ukidanja vanrednog stanja preporuke i dalje bile na snazi.

"Kada je u pitanju dinamika popuštanja mera, one su bile u skladu sa tadašnjoj epidemiološkom situacijom", rekla je dr Kisić i dodaje da je došlo do transmisije virusa u širem obliku nego što se očekivalo i to u većini delova sveta.

Kako kaže, nijedna država ne bi mogla da opstane u takvom stepenu izolacije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
26.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve