Vesti
10.01.2024. 13:07
R.E.

Mediji u Srbiji

Milan Ćulibrk više nije glavni urednik NIN-a, saopšteno i ko će ga zameniti

Milan Ćulibrk, ATA
Izvor: ATAIMAGES / M.A.

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk povlači se sa ove funkcije, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog medija.

Kako piše u saopštenju, koje prenosi "Danas", Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

"U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta“, zaključuje se.

Istovremeno je stiglo i saopštenje da su članovi kolegijuma i redakcije NIN-a dali otkaze novoj vlasnici ovog nedeljnika Jeleni Drakulić Petrović.

"Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva. Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, zaključuje se u saopštenju kolegijuma NIN-a.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predlog zakona o medijima: Kada novinar (ne) sme da dobije otkaz
novinari

Da li će biti usvojeno?

19.10.2023. 01:35

Predlog zakona o medijima: Kada novinar (ne) sme da dobije otkaz

Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je da se u Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, koji bi vlada Srbije trebalo da usvoji na sednici u četvrtak, na njihov predlog prvi put uvodi poglavlje kojim se reguliše pravo novinara na radu i povodom rada.
Close
Vremenska prognoza
light rain
19°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve