Vesti
17.07.2019. 17:28
R. E.

KO OD KOGA STRAHUJE, A KO TRAŽI IZGOVORE? Vulin i Haradinaj o oružju, paravojsci i teroristima...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Samo dana nakon što je izjavio da Berlin i Pariz žele da disciplinuju Kosovo, tražeći da se ukinu takse na robu iz Srbije, kosovski premijer Ramuš Haradinaj otkrio je nove strahove - novi rat sa Srbijom...

Haradinaj je na konferenciji za medije izjavio da strahuje jer Srbija kupuje novo oružje zbog čega se on boji novih sukoba, kao i da "pristup jednog dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava", prenosi Koha ditore.

"Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati "sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama". Šta onda da radimo?", naveo je Haradinaj.

O "militarizaciji Srbije i pretnji regionu" govorio je, doduše na Tviteru, i potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj.

"Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko preti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za region", napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

https://twitter.com/Enver_Hoxhaj/status/1151161564097122304

Prošlo je svega nekoliko sati pa je svoj odgovor na izjave Haradinaja i Hodžaja spremno uputio i Ministar odbrane A Aleksandar Vulin poručivši da naoružavanje Vojske Srbije nije opravdanje za pravljenje paravojske na KiM.

"Pravdati namere prištinskog rukovodstva da naprave paravojsku, opremanjem i naoružavanjem Vojske Srbije je kao da poredite EU i Islamsku državu. Srbija se oprema i naoružava, ne da bi pretila, već da Srbima niko ne preti", naglasio je Vulin u pisanoj izjavi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO: OKSANA TOSKIC

Vulin je upozorio da svako ko bude pomogao Prištini da se naoružava - svesno preuzima odgovornost za zlo koje mora da nastane kada se teroristima da teško oružje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
-1°C
16.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve