KO OD KOGA STRAHUJE, A KO TRAŽI IZGOVORE? Vulin i Haradinaj o oružju, paravojsci i teroristima…

KO OD KOGA STRAHUJE, A KO TRAŽI IZGOVORE? Vulin i Haradinaj o oružju, paravojsci i teroristima…


Samo dana nakon što je izjavio da Berlin i Pariz žele da disciplinuju Kosovo, tražeći da se ukinu takse na robu iz Srbije, kosovski premijer Ramuš Haradinaj otkrio je nove strahove – novi rat sa Srbijom…

Haradinaj je na konferenciji za medije izjavio da strahuje jer Srbija kupuje novo oružje zbog čega se on boji novih sukoba, kao i da “pristup jednog dela međunarodne zajednice u odnosu na dijalog sa Beogradom, podiže potrebu i da se Kosovo naoružava”, prenosi Koha ditore.

“Srbija kupuje oružje u Rusiji. Francuska je takođe postigla ugovor sa Srbijom za raketni sistem. U međuvremenu, oni nam govore da sporazum ne možemo nazvati “sporazumom o uzajamnom priznavanju u postojećim granicama”. Šta onda da radimo?”, naveo je Haradinaj.

O “militarizaciji Srbije i pretnji regionu” govorio je, doduše na Tviteru, i potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj.

“Iako se proglašava vojno neutralnom, pokazuje suprotno. Ko preti Srbiji toliko da treba da kupi novo oružje od Francuske i drugih i poveća svoj sistem protivvazdušne odbrane? Militarizacija Srbije je nova pretnja za region”, napisao je Hodžaj na svom Tviter nalogu.

Prošlo je svega nekoliko sati pa je svoj odgovor na izjave Haradinaja i Hodžaja spremno uputio i Ministar odbrane A Aleksandar Vulin poručivši da naoružavanje Vojske Srbije nije opravdanje za pravljenje paravojske na KiM.

“Pravdati namere prištinskog rukovodstva da naprave paravojsku, opremanjem i naoružavanjem Vojske Srbije je kao da poredite EU i Islamsku državu. Srbija se oprema i naoružava, ne da bi pretila, već da Srbima niko ne preti”, naglasio je Vulin u pisanoj izjavi.

FOTO: OKSANA TOSKIC

FOTO: OKSANA TOSKIC

Vulin je upozorio da svako ko bude pomogao Prištini da se naoružava – svesno preuzima odgovornost za zlo koje mora da nastane kada se teroristima da teško oružje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar