Vesti
28.04.2024. 18:36
Beta

Opozicija

ON će biti kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Biram borbu"

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije koja na izbore izlazi pod sloganom "Biram borbu" biće Dobrica Veselinović.

"Smatram da imamo najboljeg kandidata koji je svoj život posvetio ovom gradu. Dobrica Veselinović je čovek kojeg Beograđani poznaju i siguran sam da bi će biti odličan gradonačelnik, jedan od onih koje će generacije ljudi pamtiti poput Branka Pešića", rekao je nova.rs kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović.

Kandidat za zamenika gradonačelnika, kako je dodao, biće potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović, stranke koja je takođe deo koalicije.

1
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Lazović je ocenio da je vreme da nakon "bahatih čelnika" koji su "unakazili Beograd", grad dobije na mestu gradonačlenika čoveka koji je "iskreno posvećen razvoju grada, tako da on bude dobro mesto za život".

"Pored individualnih kvaliteta, on je čovek koji zna da sarađuje s ljudima, koji je spreman da sluša ljude, posvećen, uporan i spreman da rešava probleme građana. Ključni problemi za koje ćemo u kampanji ponuditi rešenja su javni prevoz i ogromne gužve, zagađenje vazduha, zaustavljanje betonizacije Beograda i sprečavanje investitorskog urbanizma", naveo je Lazović.

Prema njegovim rečima, Veselinović je potpuna suprotnost "bahatom Aleksandru Šapiću, Goranu Vesiću i Siniši Malom koji su Beograd poklonili investitorima bliskim SNS".

Upitan o izlasku na izbore pokreta "Kreni-promeni" i njihovom kandidatu za gradonačelnika Savu Manojloviću, kao i da li će to povećati ili smanjiti šanse opozicije za pobedu u glavnom gradu, Lazović je kazao da je Beograd već "rekao" da želi promene.

"Beograd i mnogi drugi gradovi, a posebno opštine u kojima je opozicija na prethodnim pokradenim izborima već imala većinu, jasno su rekli da je došlo vreme da se smeni SNS koruptivna hobotnica. Koja je uloga Sava Manojlovića u tome, videćemo", kazao je Lazović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
19°C
12.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve