Vesti
27.09.2019. 14:09
R. E.

KOFER PREPUN SUVENIRA: Skot u SAD iz Srbije nosi ćilime, ćevape, šljivovicu...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kajl Skot, ambasador SAD koji danas odlazi iz Srbije, objavio je na društvenim mrežama video koji je nazvao "Moja Srbija za poneti", a u kojem pokazuje šta će sve spakovati u svoje kofere.

"Nakon tri i po godine u Srbiji vreme je za povratak kući. Odlazim srca ispunjenog lepim uspomenama i sa koferom prepunim suvenira. Hvala, prijatelji".

Na snimku se vidi da je Skot u svoj ptrljag spakovao čuveni pirotski ćilim, knjigu "Priča o Srbiji", ručne radove, delove narodne nošnje, čokanjčiće iz kojih se pije rakija, ključ koji je dobio od Prihvatilišta u Beogradu i još neke uspomene.

A za usput je, kaže, poneo peglanu pirotsku kobasicu i sir, kajmak iz Gornjeg Milanovca za koji kaže da je najbolji na svetu, ajvar, džem od domaćih šljiva, med, Plazmu, kiseli paradajz, dunjovaču, pelinkovac, vino, pivo, klekovaču i šljivovicu.

"Nema boljeg od šljivovice", napisao je Skot, koji je uz sve to naumio da ponese i ćevape i burek od mesa, da bi imao šta da zamezi dok bude čekao presedanje u Frankfurtu.

U Skotovom bagažu se našla i majica Crvenog krsta, koju je pokazao uz poziv građanima Srbije da daju krv. Spremio je da ponese i majice koje su štampane za različite sportske programe koje je za decu organizovala Ambasada SAD i on lično od programa namenjenih specijalno za romsku decu, zatim majicu sa znakom Nišvila...

Snimak se završava tako što je na nalepnici za bagaž na kojem je ispisano njegovo ime slovo "o" u njegovom prezimenu prepravio u "a", jer tako je, kako tvrdi, pravilno.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve