Vesti
09.02.2024. 13:00
Beta

Potpisan ugovor

Koliko će koštati izgradnja putničkog pristaništa na Dunavu u Banoštoru

dunav reka
Izvor: Shutterstock

Ugovor o izgradnji putničkog pristaništa na Dunavu u Banoštoru, u okviru kapitalnog projekta "Zaplovi Srbijom", potpisan je u petak između Ministarstva turizma i omladine, Opštine Beočin, Agencije za upravljanje lukama i Direkcije za vodne puteve, saopštila Pokrajinska vlada.

Vrednost projekta je 3,4 miliona evra, a potpisivanju ugovora prisustvali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Srbije Goran Vesić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

"Prošle godine smo imali 35 odsto više turista koji su došli u Srbiju rekom nego 2022. godine. Taj trend će se nastaviti i država mora da izgradi neophodnu infrastrukturu kako bismo ih zadržali u našoj zemlji", naglasio je Vesić.

Mirović je ocenio da će ovaj projekat umnogome doprineti razvoju turizma u beočinskoj opštini i celoj Vojvodini.

"Zahvaljujući Vladi Srbije u Vojvodini će se graditi pristanište u Banoštoru, ali i u Apatinu i Sremskim Karlovcima, kao i marina u Somboru, i time ćemo postati mnogo atraktivnija destinacija za turiste koji brodovima i kruzerima dolaze u našu zemlju", izjavio je Mirović, saopštila Pokrajinska vlada.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve