Vesti
25.08.2021. 19:05
Tanjug

Blagi porast

Koliko studenata u domovima je zaraženo koronom

korona
Izvor: Shutterstock

U 14 beogradskih studentskih domova trenutno boravi oko 4.400 studenata, od ukupno 10.500 mesta, kaže direktor ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić i navodi da trenutno devetoro studenata ima koronu.

Kako je rekao, u odnosu na početak leta zabeležen je blagi porast broja zaraženih studenata, ali, ističe, situacija je daleko od alarmantne.

"Polako se studenti vraćaju u Beograd, vraćaju se svojim predispitnim i ispitnim obavezama, pa su i domovi puniji i življi. Nove preporuke Kriznog štaba jos nismo dobili, ali mislimo i da još nije vreme za njih", rekao je Minić za Tanjug.

On ističe da se prate sve preporuke i da se objekti uredno dezinfikuju, a zaposleni nose zaštitne maske.

Minić kaže da su i studenti pokazali visok stepen odgovornosti, ali da bi bilo značajno da se poveća njihova zainteresovanost za vakcinaciju.

"Sada je bila letnja pauza, imali smo drastično manji broj studenata, pa je bio i manji odziv za vakcinaciju. Ali, apelujem na njih da se vakcinišu u što većem broju, kako bismo stvorili kolektivni imunitet", naglasio je Minić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo za studente Građevinskog fakuteta!
Univerzitet, studenti

Da se ponosimo

19.08.2021. 16:41

Bravo za studente Građevinskog fakuteta!

Studenti Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Milica Petrović, Nikola Jovanović i Novak Joksimović osvojili su drugo mesto u finalu međunarodnog takmičenja studenata građevinskih fakulteta ICEC (International Civil Engineering Competition), koje je krajem jula održano u Ankari.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve