Vesti
14.03.2023. 15:41
R.E.

Dobra vest za Beograd

Pozovi 11-0-11 i prijavi komunalni problem

komunalna policija, ATA, 14. 3. 2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dragan Gojic

Servisni centar sa jedinstvenim kodnim brojem 11-0-11 ustanovljen je kako bi žitelji Beograda mogli da prijave komunalne probleme, dobiju informacije i daju sugestije radi boljeg funkcionisanja grada.

Ovaj servisni centar nastao je na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koji je u vezi sa tim rekao: "Od danas, na jednom mestu su info-službe Komunalne milicije i inspekcije, Infostan tehnologija, Gradskog stambenog, Parking servisa, Javnog osvetljenja, javnog prevoza, Beogradskog vodovoda i kanalizacije, Beogradskih elektrana, Gradske čistoće, Zelenila – Beograd, Beograd-puta. Ovaj sistem je objedinio sve njih i u sve pozive imaćemo uvid, tako da neće postojati nijedna informacija koju dobijemo od Beograđana, a da ostane začaurena unutar sistema. Istovremeno, sistem će podići i kvalitet naših javnih preduzeća".

Gradonačelnik je istakao da će se u sistem uključiti još neke gradske službe koje do sada nisu imale kontakt centre, kao što su Beogradske pijace ili Veterina Beograd. Namera je da se do kraja godine implementiraju sve ustanove u gradu, među kojima su i ustanove kulture i sportski centri.

Šapić je rekao da će postojati jasna pravila kako će građani da prijavljuju problem koji imaju.

"Rok za dobijanje odgovora na pitanje koje ste postavili biće 72 sata, ali ne i za rešenje, jer postoje stvari koje ne mogu da se reše za tako kratak rok. Sama činjenica da će građani dobiti povratnu informaciju jeste nešto što ovaj sistem nikada do sada nije prepoznavao. Kvalitet usluge se neće poboljšati odmah, trebaće nam vremena, ali je činjenica da od sada više nema drugih brojeva već samo jedan 11-0-11. Siguran sam da svi budući gradonačelnici neće ovo ukinuti i da se neće vratiti na nešto što je bilo pre ovoga", rekao je prvi čovek prestonice.

Prema njegovim rečima, Beograđani više ne moraju da razmišljaju o tome ko je za šta nadležan, čak će dobiti informaciju ko je nadležan ukoliko to nije Grad.

"Novitet je to što su ovakve službe do sada zvanično radile do 16 sati, a ovaj servis će biti otvoren 24 sata svakog dana u godini. Želja nam je da budemo ekspeditivni i tačni, ali ćemo biti rigorozni za one koji iz bilo kojih razloga žele da nas ometaju". 
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić otkrio kada počinje uklanjanje starog Savskog mosta
1

Gradonačelnik Beograda

23.02.2023. 10:11

Šapić otkrio kada počinje uklanjanje starog Savskog mosta

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će uklanjanje starog Savskog mosta početi u junu, da je dve godine rok za izgradnju novog mosta, za koji navodi da će imati četiri saobraćajne trake te pešačku i biciklističku stazu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve