Vesti
02.12.2020. 19:32
Tanjug

Član Kriznog štaba,

KON: Odgovaraću na sva pitanja po završetku epidemije

tan2020-4-21_154656194_1.jpg

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, odgovorio je danas kolegama iz "Udruženi protiv kovid" da ličnu odgovornost nosi nepokolebljivo i

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, odgovorio je danas kolegama iz "Udruženi protiv kovid" da ličnu odgovornost nosi nepokolebljivo i da je spreman da na sva njihova pitanja odgovori po završetku borbe za očuvanje života ljudi, odnosno kada se epidemija ođavi.

"Poštovane kolege iz ''Udruženi protiv kovid'', sva Vaša pitanja su korisna (čak i ona maliciozna) i smatram da treba da nastavite sa kritikom. Vreme za preispitivanje odgovornosti je pred nama. Svako dobro vam želim", napisao je Kon na svom Fejsbuk nalogu.

Dodao je da je ovo što trenutno živimo istorijska borba za čuvanje života stanovništva Srbije i naveo da su mnogi od članova te inicijative takođe u toj borbi i da ih zbog toga sa poštovanjem sluša.

[caption id="attachment_279437" align="alignnone" width="692"]FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr[/caption]

"Ima, nažalost, politikanstva i nekih kritika koje odbacujem", napisao je Kon.

Poručio im je da i oni nose ogromnu odgovornost u ovom trenutku i izrazio nadu da su i oni u potpunosti toga svesni, da će je prihvatiti i nositi kada dođe vreme preispitivanja.

Nedavno je grupa medicinskih radnika okupljena pod nazivom "Udruženi protiv kovid" uputila otvoreno pismo epidemiolog Konu, kao najuticajnijem i u javnosti najprisutnijem članu medicinskog dela Kriznog štaba, u kojem su tražili odgovore na 50 pitanja.

[caption id="attachment_278647" align="alignnone" width="591"]Tanjug/D Kujundzic Tanjug/D Kujundzic[/caption]

Neka od tih pitanja su da li se ikada javno ogradio od nesuvislih i kontradiktornih izjava političara i članova KŠ kojima je javnost mesecima zatrpavana, da li smatra da je zbog odluke "što više testiranja" u martu odgovoran zbog oskudice testova, da li odobrava praksu premeštanja svojih kolega koji su u prvom talasu tražili zaštitnu opremu...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
18.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve