KON PORUČIO ĐOKOVIĆU: Majstore, izbegavaj odgovore o vakcini

KON PORUČIO ĐOKOVIĆU: Majstore, izbegavaj odgovore o vakcini

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr


Epidemiolog Predrag Kon, član stručnog tima Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, reagovao je na stav Novaka Đokovića protiv vakcinisanja.

“Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj”, objavio je Kon na svom Facebook profilu.

Povezane vesti – Britanski mediji: Đokoviću stav o vakcini ugrožava povratak na teren

Đoković je izneo negativan stav o obaveznom vakcinisanju protiv Covid-19 kao uslovu da se nastupa na teniskim turnirima.

“Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema”, rekao je Đoković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar