Vesti
11.09.2020. 13:40
Tanjug

KON: Šta je važnije - veselja ili zdravlje?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Građani Srbije moraju da se odluče da li im je važnije zdravlje ili veselje, istakao je epidemiolog Predrag Kon u postu objavljenom na Fejsbuku, i dodao da uspešnost borbe protiv epidemije zavisi od solidarnosti građana i poštovanja mera u cilju zaštite od virusa.

Kon je istakao da građani Srbije moraju da se odluče, da li im je važnije održavanje masovnih veselja, svadbi, sportskih utakmica i drugih velikih skupova, odlasci na putovanja i "razni dogadaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije?".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC / nr

"Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade?", upitao je Kon.

https://www.facebook.com/predrag.kon/posts/2009616892505537

Poznati epidemiolog je istakao da da bi pogoršanje epidemiološke situacije u zemlji moglo da bude sprečeno uz mnogo više razumevanja i solidarnosti i uz striktno poštovanje mera, i da "zavisi od svih nas".

"Novo povećanje broja zaraženih "neće rešiti pojedinci, vlada, predsednik... Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti", zaključio je Kon.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve