Vesti
30.04.2020. 18:36
Tanjug

KONAČNA ODLUKA: Policijski čas počinje u 18 sati i traje do subote u 5 ujutru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vlada Srbije usvojila je na sednici u 13 sati odluku da će policijski čas početi danas u 18 sati i trajati do subote u 5 ujutru.

"Stariji od 65 godina moći će da izađu u petak dva puta u trajanju od po sat vremena, bilo kada", rekao je Gojković i dodao da oni ne smeju da se udaljavaju više od 600 metara od kuće.

U subotu i nedelju zabrana će počinjati u 18 časova i završavaće se u pet ujutru, kao tokom radnih dana. Stariji će i tada moći da izađu u šetnju na sat vremena.

Povezane vesti - U Srbiji još 285 slučajeva

Imunolog dr Srđan Janković rekao je da izbgavanje kontakta, sa ublažavanjem mera, postaje esencijalno.

"Na prvi maj sećamo se solidarnih ljudi i treba svi da budemo solidarni, odgovorni i izbegavamo sve kontakte kako bismo završili ovu borbu. Ako tako budemo radili možemo da izbegnemo sve, ako ne budemo možemo da poništimo sve", rekao je on.

U Beogradu je od 1.843 uzorka, njih 90 je pozitivno.

"To je porast, ali i dalje nije zabrinjavajuće. Bitno je da pored ostalih mera, ostanemo i pri merama socijalnog distanciranja", rekao je dr Goran Stevanović.

Struka je odgovorila i na pitanje povratka studenata u studentske domove rekavši da je jedan od uslova za povratak studenata u domove da pacijenti ne budu tamo i da se osposobe za boravak studenata.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa bakljadom u vreme policijskog časa Gojković kaže da je to neodgovorno,

"Čuo sam za to i druge primere. To je izuzetno neodgovorno, neprimereno i još hiljadu sličnih sinonima koji će pokazati koliko je to besmisleno", rekao je on i dodao da će "biti prilike za političke obračune ako budemo išli tempom koji se očekuje, ali da za sada to treba ostaviti po strani".

Oni su još jednom apelovali da deca ne dolaze u kontakt sa bakama i dekama.

"Deca mogu da se zaraze i imaju blagu kliničku sliku. Međutim, mogu da prenose virus", rekao je imunolog dr Srđan Janković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve