Vesti
27.01.2024. 13:35
Beta

Oglasio se Šapić

Kada će biti održana konstitutivna sednica Skupštine Beograda

Beograd, skupština grada
Izvor: Shutterstock

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić rekao je da neće biti tajnih dogovora prilikom formiranja vlasti u Beogradu i da će sve što ima u vezi sa tom temom saopštiti javno, pre konstitutivne sednice Skupštine Beograda.

On je naveo da će ta sednica najverovatnije biti održana 19. februara.

Šapić je rekao novinarima da je izvesno da će Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) sarađivati.

"Ako neko želi da nam se pridruži, mi smo otvoreni za razgovore. Nove ideje i nova energija su poželjni", naveo je Šapić.

Dodao je da su "neki kontakti već ostvareni", ali da će konačna odluka biti saopštena nekoliko dana pre konstitutivne sednice gradske Skupštine.

"Sednica će verovatno biti 19. februara. Onaj ko hoće sa nama da učestvuje u formiranju vlasti to će javno da kaže", rekao je predsednik privremenog organa Beograda.

Upitan šta misli o nesuglasicama u pokretu "Mi - glas iz naroda" Šapić je kazao da ne želi da se bavi dešavanjima u organizacijama čiji on nije član, ali da je očigledno da su oni imali mnogo problema i pre izbora, samo što to nisu želeli da kažu."

Šapić je u utorak saopštio je upućuje javni poziv svim nosiocima mandata u Skupštini Beograda, a pre svega listi "Mi – Glas iz naroda" da ukoliko žele, razgovaraju o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine, odnosno o formiranju nove beogradske vlasti.

Na izborima za Skupštinu Beograda lista "Beograd ne sme da stane" osvojila je 49 mandata, SPS-JS-ZS šest, "Srbija protiv nasilja" 42 mandata, "NADA za Beograd" sedam i "Mi–glas iz naroda" šest mandata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve