Vesti
09.11.2019. 15:00
Tanjug

OTVOREN KORIDOR 10 Vučić: Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svečano je otvorena poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara, čime je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka Koridora 10, od Dimitrovgrada do Niša. Predsednik Aleksandar Vučić je na svečanom otvaranju poručio da se na tome neće stati.

"Nećemo stati na ovome, nastavićemo dalje, gradićemo bez prestanka da bismo imali više posla, više investicija, da bismo završili taj čarobni krug i da bismo mogli da kažemo da smo stvorili uspešnu i najlepšu, za nas svakako najlepšu, zemlju na Balkanu", poručio je Vučić.

On se zahvalio građanima koji su došli na svečano otvaranje poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / jd

"Napravili smo puteve da bi Srbi mogli ne samo da odlaze, već da se vraćaju u Srbiju, poručio je predsednik" i istakao da nam je Bugarska bliža nego ikada.

Svečano otvaranje deonice Koridora 10 ka bugarskoj granici, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Bugarske, Aleksandra Vučića i Bojka Borisova, i brojnih građana, počelo je oko podneva u Bancarevu, a samim tim zvanično je obeležen kraj radova na tom koridoru, čija je ukupna dužina kroz Srbiju 813 kilometara.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Vučić se danas, na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji Deonice istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici, koji će danas biti puštena za saobraćaj.

"Hvala svim divnim i vrednim ljudima koji su radili na ostvarenju ovog sna. Za Srbiju ovaj auto-put ne znači samo kilometre već i povezivanje, nove investicije, nova radna mesta, veće plate i ostanak ljudi na svojim ognjištima. Ovo je budućnost koju želimo da ostavimo našoj deci", napisao je Vučić.

https://www.instagram.com/p/B4pGTAJJHt6/?utm_source=ig_web_copy_link

Predsednik Srbije je uz tekst objavio i snimak autoputa i tunela Bancarevo. Vučić će danas prisustvovati otvaranju deonice istočnog kraka Koridora 10 ka bugarskoj granici, čime će i zvanično biti obeležen kraj radova na ovom koridoru kroz Srbiju.

https://www.instagram.com/p/B4pAFHQpCV_/?utm_source=ig_web_copy_link

Svečanosti će prisustvovati i premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Bugarske Bojko Borisov, kao i predstavnici vlada dve zemlje, inostranih kreditora i kompanija koje su radile na ovoj deonici.

https://www.instagram.com/p/B4o1OOZpEIX/?utm_source=ig_web_copy_link

Predsednik je juče najavio da će do 1. decembra vožnja auto-putem istočnog kraka Koridora 10 biti besplatna, a da će potom 19. decembra, biti otvorena deonica autoputa Miloša Velikog, od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 km.

https://www.instagram.com/p/B4o8GjLJd0Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Izgradnja istočnog kraka Koridora 10 počela je 2010. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve