Vesti
21.12.2022. 17:55
Beta

Put Mitrovica - Leposavić

Policija Kosova postavila kontrolne punktove

1
Izvor: Beta / AP / Bojan Slavkovic

Policija Kosova je saopštila da je uspostavila nekoliko kontrolnih punktova za vozila na autoputu Mitrovica-Leposavić.

"Na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić, Kosovska policija je uspostavila punktove za vozila kako bi garantovala slobodu kretanja za sve bez razlike, kao i sprečavanje kriminalnih aktivnosti i krijumčarenja uopšte", kaže se u saopštenju.

Cilj punktova je, prema saopštenju, da upravljanje i kontrola bezbednosne situacije budu i dalje glavni prioritet policije.

"U cilju ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlašćenja, Policija Kosova je predvidela adekvatno operativno planiranje u angažovanju svog osoblja i kapaciteta na najracionalniji način u ostvarivanju zakonskih ciljeva širom zemlje sa ciljem stvaranja bolje sredine bezbedne za sve građani bez razlike", navodi se u saopštenju.

Na pojedinim putevima koji vode ka severu Kosova već drugu nedelju zaredom i dalje stoje barikade koje su postavile pojedine grupe Srba.

Što se tiče njihovog uklanjanja, još uvek nije jasno kako i kada će se tako nešto dogoditi.

"Policija Kosova posvećena je održavanju reda i garantovanju opšte bezbednosti u celoj zemlji i, u zavisnosti od potreba, preduzima neophodne radnje na terenu kako bi se garantovala zakonitost", saopšteno je iz policije.

Policija se zahvalila građanima na saradnji sa Policijom Kosova i pružanju relevantnih informacija, kao i prijavljivanju slučajeva za njihovo profesionalno rešavanje i za dobrobit svih zajednica bez razlike.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti poručio: "Barikade se neće još dugo tolerisati"
Aljbin Kurti, 19. 12. 2022.

Kosovo

19.12.2022. 13:12

Kurti poručio: "Barikade se neće još dugo tolerisati"

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja u stalnom kontaktu s komandantom Kfora, a ta misija je, prema rečima Kurtija, zatražila još vremena od kosovskih institucija za uklanjanje barikada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve