Vesti
31.08.2022. 09:50
R.E.

Dvojezični disklejmeri

Kosovo: Novo obaveštenje na svim administrativnim prelazima

bg-pristina.png

Na svim carinskim punktovima na administrativnim prelazima od srede ujutru su postavljeni "disklejmeri", odnosno obaveštenja u kojima se objašnjava da se omogućavanje korišćenja ličnih karata koje je izdala Priština vrši isključivo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja, objavio je portal Kosovo onlajn.

Navedeno je, na srpskom i engleskom jeziku, "i da se to ne može tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", piše Kosovo onlajn.

U "disklejmerima" se navodi i da korišćenje ličnih karata koje je izdala Priština ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od Rezolucije SB UN 1244.

"Disklejmeri" su postavljeni dan uoči početka primene novog režima i dvojezični su – napisani su na srpskom i engleskom jeziku.

Srpski tekst je na dimenziji 50x70 centimetara, a odmah pored njega je na engleskom istih dimenzija.

U subotu, 27. avgusta Beograd i Priština su postigli dogovor o ličnim dokumentima, po kome je Srbija pristala da ukine dokumenta za vlasnike ličnih karata iz Kosova, dok je Kosovo pristalo da ih ne uvodi za vlasnike ličnih karata iz Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U državu Kosovo niko više ne veruje
Kosovo

Dijalog

30.08.2022. 14:52

U državu Kosovo niko više ne veruje

Što se grbavo rodi, to ni vreme ne ispravi! Ova sentenca mogla bi da bude najpreciznija definicija suštine odgovora na pitanje – šta je tzv. država Kosovo danas?
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve