Vesti
17.01.2024. 10:30
Beta

Ana Brnabić

Kako bi ukidanje dinara uticalo na odnose s Kosovom

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je najava Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom i ukidanje dinara jedan od ključnih problema "ne samo u daljem procesu normalizacije odnosa, nego uopšte u postojanju bilo kakvog dijaloga".

"Jer ako se dovode u pitanje takve stvari poput ukidanja platnog prometa i ukidanja dinara, onda zaista (kosovski premijer Aljbin) Kurti u stvari stavlja sve karte na to da nema više bilo kakvog dijaloga", rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Izrazila je nadu da će se sve završiti na "razuman i racionalan način" i da neće doći do ukidanja platnog prometa, ali je dodala da su pred Srbijom "teški dani".

Premijerka je navela da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu sastao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom, dodajući da je uvek dobro da se razgovora sa partnerima o tim temama.

"SAD ipak imaju interes da u ovom regionu bude stabilnost, da nije potreban bilo kakav konflikt, ili bilo kakva naznaka novog konflikta na evropskom kontinentu", kazala je Brnabić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o naoružavanju Kosova, stranim službama...
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

13.01.2024. 13:14

Vučić o naoružavanju Kosova, stranim službama...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Kosovo formira izuzetno snažne snage i da time rukovodi Amerika, suprotno međunarodnom pravu i rezoluciji UN 1244, naglasivši da zbog toga Srbija mora da drastično osnaži svoju vojsku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve