Vesti
25.12.2022. 11:30
Beta

Kosovo

Srbi 16. dan na barikadama: Odjeknule dve detonacije

1
Izvor: Beta / AP / Marjan Vucetic

Srbi sa severa Kosova provode na barikadama 16. dan zaredom, zahtevajući da Priština oslobodi Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića i da povuče specijalne snage policije.

Tokom noći odjeknule su dve detonacije, ali nema izveštaja o materijalnoj šteti, i verovatno se radi o pirotehnici, preneo ej RTS.

Građani traže oslobadjanje neosnovano uhapšenih, povlačenje tajnih spiskova za hapšenje Srba i da se sa severa Kosova povuku jedinice sa dugim cevima i oklopnim vozilima, uz garancije Kfora da te jedinice neće dolaziti na sever.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne veruje u scenario u kojem bi kosovska policija nasilno uklanjala barikade na severu Kosova, jer bi to bio napad na žene i decu, starije ljude i prosvetare koji su na njima.

Srbi na severu Kosova uznemireni su zbog informacija da su pripadnici Kfora i Euleksa doveli u Leposavić i specijalce kosovske policije sa dugim cevima.

U isto vreme, prištinski mediji preneli su da su zamenjeni policajci koji su već dve nedelje blokirani u Leposaviću, zbog barikada na severu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti: Posle Božića odluka o uklanjanju barikada
1

Sastanak s Kforom

24.12.2022. 18:41

Kurti: Posle Božića odluka o uklanjanju barikada

Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je sastanak s komandantom Kfora Anđelom Mikeleom Ristučijem da bi se razjasnilo kako će se rešavati barikade na severu, jer je istakao da se one ne mogu beskonačno tolerisati.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve