Vesti
29.09.2023. 17:50
Beta

Specijalno tužilaštvo

Šta je policija Kosova zaplenila tokom pretresa na pet lokacija

1
Izvor: Beta / AP / Radul Radovanovic

Specijalno tužilaštva Kosova je saopštilo da je policija, po nalogu Suda, i u saradnji sa misijama Euleks i Kfor, na pet mesta oduzela "određene materijalne dokaze", u vezi, kako je navelo, s "terorističkim napadom" u nedelju ujutro u selu Banjska.

Tužilaštvo je saopštilo da je jutrošnja akcija sprovedena na osnovu naredbe za pretres imovine osumnjičenih M.R. i V.R.

Navedeno je da su oduzeta dva "mercedesa", 4,84 kilograma srebra, dva motocikla, jedan čamac-brod, sedam "DVR" uređaja, dve neprobojne ploče, tri noža, dva rutera, pet ketriža, dron, pet "USB" uređaja, GoPro i video kameru s karticama, optičku metu, sprej i sedam mobilnih telefona.

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo i će sudu podneti zahtev za izricanje zabrane prilaska određenim nekretninama, "uključujući vilu pored jezera Gazivode, koja je u vlasništvu Milana Radoičića".

Tužilaštvo je istaklo da će policija Kosova nastaviti rad za, kako je navelo, očuvanje ustavnog poretka i osiguranje bezbednosti svih građana, bez obzira na nacionalnost ili poreklo.

Kosovska policija, kako je saopšteno, "zahvalila je građanima na ukazanom poverenju i saradnji u cilju poboljšanja javne bezbednosti i sprečavanja kriminalnih aktivnosti u tom delu Kosova".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NATO šalje dodatne snage na Kosovo
NATO

Odobreno

29.09.2023. 14:51

NATO šalje dodatne snage na Kosovo

NATO je saopštio da je odobrio slanje dodatnih snaga na Kosovo zbog trenutne situacije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve