Vesti
11.04.2023. 20:25
Beta

Kosovska policija

Suspendovani policajci zbog umešanosti u ranjavanje Srbina

1
Izvor: Shutterstock

Kosovska policija suspendovala je četvoricu policajaca jer su bili umešani u ranjavanje Srbina kod Leposavića, a što nisu prijavili nadležnima u policiji.

"Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, protiv policajca su preduzete mere suspenzije, pošto nije prijavio slučaj i svoju umešanost u njega, zbog čega je policija izdala saopštenje da njeni pripadnici nisu umešani u razmenu vatre. Mere suspenzije su preduzete i protiv još tri zvaničnika koja su moguće umešana u slučaj", navodi se u saopštenju.

Policija u saoštenju navodi da ju u skladu sa zakonskim procedurama, obavestila Policijski inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo radi daljeg krivičnog postupka.

"Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, obaveštavaće javnost na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i pod kojim okolnostima i neće postupati drugačije, sem u skladu sa zakonima", dodaje se u saopštenju.

Naveli su da će blisko sarađivati sa inspektoratom i tužilaštvom, kako bi se utvrdila eventualna odgovornost policajaca koji se ne pridržavaju i postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima.

U dnevnom izveštaju o bezbednosno interesantnim događajima na Kosovu, policija je informisala da je u ponedeljak uveče iz vatrenog oružja ranjena jedna osoba, ali su negirali da su u slučaj umešani njihovi pripadnici i da nastavljaju istragu.

Srpska lista osudila je pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane, kako su naveli, "Kurtijevih specijalaca" na Bistričkom mostu, na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić i zatražila najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica koje su "nelegalno prisutne na severu Kosova".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbin ranjen kod Bistričkog mosta
1

Kosovo

11.04.2023. 09:23

Srbin ranjen kod Bistričkog mosta

Srbin M.J. (39) iz Zvečana ranjen je u ponedeljak uveče hicima iz vatrenog oružja kod Bistričkog mosta na putu Leposavić - Kosovska Mitrovica, potvrdio je direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
20°C
16.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve