Vesti
30.09.2023. 20:58
Beta

Kosovska policija

Nova zaplena oružja na Kosovu: Puške, šaržeri, ručne bombe...

1
Izvor: Beta/AP / Radul Radovanovic

Pripadnici Kosovske policije su tokom kontrole i "prečešljavanja terena" posle nedeljng oružanog sukoba u selu Banjska, našli i zaplenili u selu Brezne u opštini Zvečan veće količine teškog naoružanja, municije i razne vojne opreme, saopšteno je.

U saopštenju Kosovske policije piše da su tokom akcije zaplenjeni pancir-prsluci, šaržeri sa 120 metaka, maska zelene boje, druge maske, gornji delovi uniformi, duga puška sa šest šarzera sa po 30 metaka.

Zaplenjena su i dva šaržera sa po 30 metaka, dugačak pištolj i dva pištolja sa po 15 metaka, crni sanduk sa pet šaržera od 30 metaka i ručna bomba, dva duga pištolja sa deset šaržera po 30 metaka, dva komada dugog oružja sa dva šaržera sa po 30 metaka, "motorole"- i druga oprema radio-veze i još neke manje količine oružja i opreme.

Dodaje se da su to sve materijalni dokazi koji su sada kod forenzičara da bi se nastavilo postupanje u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Policija Kosova navodi da će nastaviti aktivnosti u interesu očuvanja ustavnog poretka i obezbeđivanja bezbednosti građana bez razlike.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Predsednik o izjavi Radoičića: "Tužilac će odlučiti da li će da ga goni"
1

Aleksandar Vučić

29.09.2023. 20:30

Predsednik o izjavi Radoičića: "Tužilac će odlučiti da li će da ga goni"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Milan Radoičić, koga je Priština optužila da je organizovao sukob grupe Srba sa Kosova i Metohije sa kosovskom policijom u selu Banjska, morati da se odazove srpskim organima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve