Vesti
01.04.2023. 12:33
Beta

Milovan Drecun

"Ne postoje rokovi za preregistraciju vozila na RKS tablice"

tablice, automobili
Izvor: Shutterstock

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je u subotu da Srbi na severu Kosova i Metohije ne treba da očekuju konfiskaciju vozila i dodao da rokovi za preregistraciju vozila na RKS tablice ne postoje.

"Problem je u tome što nema političke volje kod Prištine da se reši problem sa tablicama, jer želi da zloupotrebi to pitanje za rešavanje statusnih pitanja, da preko tablica natera Beograd da prihvati tzv. državu Kosovo, da tablice ne budu statusno neutralne i da to predstavi kao nekakav uspeh u navodnom defakto priznanju lažne države Kosovo", rekao je Drecun za Radio televiziju Srbije.

Iako je prema ranijim izjavama prištinskih zvaničnika rok za preregistaciju istekao u petak, Drecun navodi da rokovi ne postoje, problem će se rešavati u narednom periodu, a ljudima treba omogućiti da mogu slobodno da se kreću, "da ih niko ne malteretira".

"Pretpostavljam da se Priština neće usuditi da izaziva novu destabilizaciju. Jasno je poručeno Prištini, prvenstveno od strane SAD i EU da više ne sme da bude nikave destabilizacije na severu Kosova i Metohije", rekao je Drecun.

On je naveo da je portparol EU Peter Stano jasno rekao da nema rokova i da su već poslate poruke da se izbegnu situacije koje bi vodile novoj esklaslaciji krize.

"Za Srbe na severu koji neće da prihvate da žive u lažnoj državi Kosovo je to životno pitanje. To nije simbolično pitanje, ako neko stavi tablice sa RKS oznakom, sa oznakom lažne države Kosovo - to je nešto što može da bude posredno faktor ugrožavanja opstanka Srba na severu Kosova i Metohije", ocenio je Drecun.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Narod će pružiti otpor ako Priština krene da nam oduzima tablice"
registarske tablice

Goran Rakić

27.10.2022. 11:30

"Narod će pružiti otpor ako Priština krene da nam oduzima tablice"

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je u Beogradu, posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da će Srbi "pružiti miran, nenasilan, demokratski otpor ako bilo ko krene da im oduzima imovinu - a tu računam tablice i vozila, to će biti otpor naroda".
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
06.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve