KOSOVSKI MEDIJI: Skupština se raspušta, Tačijevi planovi propali

KOSOVSKI MEDIJI: Skupština se raspušta, Tačijevi planovi propali


Prema saznanjima do kojih je portal Kosovo Online došao iz nekoliko izvora na Kosovu, poslanici Skupštine će sutra glasati za njeno raspuštanje.

Taj portal takođe saznaje da većina predstavnika manjinskih stranaka, 20 poslanika od kojih je 10 u poslaničkoj grupi Srpske liste, neće biti prisutna na toj sednici i neće učestvovati u glasanju, kao ni da Srpska lista neće prisustvovati glasanju jer se drži po strani u međualbanskom nadmudrivanju.

Pročitajte još: Vučić – Nastavak dijalog u najboljem slučaju u decembru

Ovakav scenario prema saznanjima Kosovo Online nije najsrećnije rešenje za Demokratsku partiju Kosova Kadrija Veseljija, i Hašima Tačija, koja je na sve načina pokušavala da prolongira raspisivanje izbora, uprkos javno izraženoj želji za raspuštanjem parlamenta.

Poslanici DPK će tako sutra biti u skupštinskim klupama i glasaće za raspuštanje jer nisu uspeli da naprave neku drugu većinu za formiranje nove vlade bez izbora.

Prema ranijem pisanju Kosovo Online, izbori će najverovatnije biti raspisani 29. septembra. Prema informacijama portala, oni evetualno mogu biti prologirani za 6. oktobar, ali su neizbežni u trenutnoj konstelaciji snaga na kosovskoj političkoj sceni.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar