Vesti
17.05.2019. 18:41
R. E.

Kosovu izručen Srbin, osumnjičen za zločin nad albanskim civilima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Glavni osumnjičeni za zločin nad albanskim civilima u mestu Mala Kruša, pored Orahovca, izručen je pravosuđu Kosova, potvrdile su kosovske vlasti.

Kako javljaju prištinski mediji reč je Srbinu M. P. koji je izručen iz Mađarske, na zahtev ministra pravde Kosova Abeljarda Tahirija, a uz pomoć vlasti u Budimpešti. M.P. koji se sumnjiči za zločine nad albanskim civilima u Maloj Kruši, nalazi se u rukama kosovskih vlasti i protiv njega će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.

Ministar pravde Tahiri izjavio je, nakon izručenja, da su svi jednaki pred zakonom, kao i da će pravni poredak Kosova garantovati poštovanje dostojanstva i prava svake od strana u ovom postupku, piše Koha Ditore.

Ovo je prvi slučaj izručenja od kada su kosovski organi od Euleksa preuzeli procese ratnih zločina. Prethodno su Euleksu izručena dvojica osumnjičenih - jedan iz Crne Gore, drugi iz BiH.

Povezane vesti - Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će u narednim danima biti provociranja i hapšenja Srba na severu Kosova, o čemu više možete pročitati ovde.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve