Vesti
28.09.2019. 12:19
Tanjug

KOZAREV POSLE PROTERIVANJA SA KIM: Očigledno su spremni za potencijalne sukobe

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev, koji je u petak primoran da napusti KiM, ocenio je da su takvi događaji "tipični za Prištinu".

Kozareva su na putu od Raniluga ka Novom brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti južnu pokrajinu.

On je pošao na predizborni skup Srpske liste, a objasnio je da ga je dočekala zaseda sa najmanje pet vozila, a bilo ih je, kaže, još na različitim lokacijama.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Očigledno je da su se spremili za potencijalne sukobe i eskalacije i da je sve pažljivo režirano. Opkolili su nas sa svih strana i saopštili nam: 'Dobili smo naređenje iz Prištine i vi, od pre pet minuta, ne smete da budete na prostoru Kosova i Metohije'", rekao je Kozarev za TV Pink, dodajući da je potom upitao policajce zašto su ga uopšte pustili da pređe na Kosovo.

Povezane vesti - Rama: Draga Srbijo, nezavisnost je realnost

On je ocenio da su takvi događaji tipični za Prištinu, posebno kada za Srbiju, kako kaže, krenu da se dešavaju bolje stvari po pitanju KiM.

"Predsednik Vučić uradio je fenomenalne stvari u UN, najavljena su nova povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova i sve ovo izaziva nervozu u Prištini. Osećaju da stvari ne idu u dobrom smeru i da narod nije uz njih, pa ni uz njihove favorite", rekao je Kozarev.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve